Pensionarii vor ramane fara bani! Raluca Turcan a anuntat COLAPSUL!

,

Ministrul Muncii are un nou anunț pentru pensionarii din România. Iată ce se întâmplă cu aceștia până în 2030.


In articol:

Raluca Turcan a spus ce se va întâmpla cu vârstinicii până în anul 2030? Ministrul Muncii a venit cu mai multe detalii pentru români și noua modificare din dreptul acestei categorii.

Citeste si: Anunțul momentului pentru pensionari! Raluca Turcan, depre pensiile care vor crește după recalculare

Ce se va întâmpla cu pensionarii până în 2030

Raluca Turcan a anunțat că până în anul 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari, deoarece între 1966 și 1969 natalitatea a crescut foate mult.

Citeste si: Pensii 2021. Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Raluca Turcan: "E nevoie de un pic de curățenie"

"Până în anul 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari cu aproximativ 1.8 milioane de pensionari. Acestora li se adaugă aproximativ pensionarii care ies oricum la pensie. Deci, dacă nu facem nimic, sistemul de pensii din România este pe punctul să se prăbușească", a spus oficialul, la Antena 3.

Se pare că România va avea cu 1,8 milioane de vârstnici, adică pensionari. Bineînțeles că și acestui număr i se adaugă și persoanele care ar fi ieșit în mod normal la pensie.

Ministrul a adus declarații despre modificările pensiilor și care va fi principiul pe care urmează autoritățile să-l aplice.

Citeste si: Anunț oficial! Cresc TAXELE în România? Premierul României: "Avem venituri mai mari!"

"Evident că vor fi pensii care se vor modifica. Principiul pe care noi îl aplicăm va conduce ca ulterior procesului de recalculare să crească mult mai mult pensiile mici care acum au un nivel mic pentru că oamenii au beneficiat de factori de contributivitate.

În urma formulei pe care o vom aplica tot ei vor fi mai avantajați și în felul acesta vom încerca să reducem din inechități, adică din diferența dintre cea mai mare și cea mai mică pensie.

Pensiile cărora le-ar rezulta un nivel mai mic vor rămâne plafonate până când celelalte le ajung din urmă. Acesta este un principiu care s-a aplicat peste tot și de fiecare dată când s-au mai făcut recalculări pe un număr de dosare limitate.

Pensiile mici vor crește mult mai mult decât pensiile mari. Noi ne-am asumat pentru planul de reformă pentru Planul Național de Redresare și Reziliență ca undeva după trimestrul 2 al anului 2022 să încercăm să avem o prezentare publică a acestui subiect și la finalul lui 2022 proiectul să fie votat în Parlament. Mi-aș dori ca anul 2023 să ne prindă cu o lege a pensiilor modificată", a declarat Raluca Turcan.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Relaxări de Sărbători 2021. Interdicțiile de circulație sunt eliminate și masca nu mai este obligatorie pe stradă. Magazinele au program prelungit

Mai mare rușinea - Cu a cincea suprafață agicolă din UE, România produce doar 15% din hameiul necesar la fabricarea berii în țară

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Restricții de Revelion anul acesta: Petrecerile țin până la ora 02:00, magazinele își prelungesc programul

Vești bune pentru români! Sectorul energetic devine o prioritate pentru Guvern. Anunțul făcut astăzi de premierul Nicolae Ciucă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies