Pe ce data pica Sf. Andrei si cate zile libere vor avea romanii anul acesta

,
Sfantul Apostol Andrei
Sfantul Apostol Andrei

Sfantul Andrei este sarbatorit si in 2020, la fel ca in fiecare an.


In articol:

Anul acesta, Sfantul Andrei se sarbatoreste tot pe 30 noiembrie si pica intr-o zi de luni. Astfel, romanii vor fi liberi in acea zi, Sfantul Andrei fiind sarbatoare legala.

Vestea buna este ca si ziua urmatoare va fi libera, fiindca este 1 decembrie, Ziua Nationala a Romanilor. Asadar, romanii vor avea un mini-concediu la sfarsitul lui noiembrie si inceputul lui decembrie.

28, 29, 30 noiembrie si 1 decembrie vor fi zile libere.

Iata ce zile libere vor mai avea romanii in 2020:

30 noiembrie- Sfantul Andrei

1 decembrie- Ziua Nationala a Romaniei

25 decembrie (vineri)- Prima zi de Craciun, urmata de a doua zi de Craciun, care este si ea libera, dar care pica sambata

Joi, 31 decembrie- Anul Nou, urmata de alte zile libere, 1 si 2 ianuarie (vineri si sambata)

Zile libere 2020
Zile libere 2020

Cine este Sfantul Andrei

Sfantul Andrei este apostolul care a devenit cunoscut drept protectorul Romaniei.

Sfantul Apostol Andrei si fratele sau, Sfantul Apostol Petru, au fost fiii lui Iona, un pescar sarac din Galileea. Ei isi asigurau existenta din pescuit pana in ziua in care l-au auzit pe Sfantul Ioan Botezatorul predicand in pustiul Iordanului si vestind venirea lui Mesia.

Sfantul Andrei a fost martor la botezul lui Iisus Hristos in apa Iordanului. Apostolul l-a auzit pe Sfantul Ioan Botezatorul in timp ce spunea: "Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii".

Sfantul Apostol Andrei a inceput sa predice Evanghelia in Asia Mica. De acolo a venit in tinuturile dintre Dunare si Marea Neagra si i-a crestinat pe stramosii nostri geto-daci. Asa a si ajuns sa fie considerat protectorul Romaniei si al romanilor. 

„Pe propovăduitorul credinței la geto-daci și slujitor al Cuvântului, pe Andrei cel dintâi chemat să-l lăudăm, că pe strămoșii noștri i-a adus la cunoștința lui Hristos, crucea în mâini ținând și izbăvind din înșelăciunea vrajmașului sufletele lor, pe care le-a adus la Dumnezeu ca dar bine primit.

Pe acesta, toți românii să-l lăudăm și să-l cinstim, ca să se roage neîncetat lui Hristos Dumnezeu, ca să ne ferească de toată răutatea și să mântuiască sufletele noastre” este una dintre rugaciunile ortodoxe pentru protectorul nostru, Sfantul Andrei.

Citeste si: Minivacanta la finalul lunii! Anuntul vine de la Guvern pentru toti angajatii

 

Citește-ne pe

Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

Înca 3 județe intră în CARANTINĂ, după ce numărul îmbolnăvirilor a explodat! Noi RESTRICȚII în vigoare

Criza COVID s-a încheiat! Shanghai va redeschide toate școlile la 1 septembrie

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ludovic Orban, noi precizări despre școala online: "Numărul de persoane infectate se va reduce. Părinții nu respectau regulile"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies