Minivacanta la finalul lunii! Anuntul vine de la Guvern pentru toti angajatii

,
zile libere pentru angajati
Angajatii din Romania se vor bucura de o noua minivacanta la finalul lunii noiembrie 2020.

Veste buna pentru toti angajatii din Romania. Acestia vor avea o noua minivacanta de patru zile, la sfarsitul lunii noiembrie.


In articol:

Pe data de 30 noiembrie 2020 in calendarul crestin-ortodox se sarbatoreste Sfantul Andrei, ocrotitorul Romaniei, care a fost declarata zi de sarbatoare nationala, iar pe data de 1 decembrie este ziua Nationala a Romaniei. Anul acesta ambele zile vor pica in primele doua zile ale saptamanii, luni si marti si vor constitui alaturi de cele doua zile de weekend, o minivacanta de patru zile pentru angajati.

Astfel, toti angajatii din Romania se vor bucura de un weekend prelungit, de patru zile libere, in intervalul 28 noiembrie- 1 decembrie 2020.

Zile libere pana la finalul anului 2020:

30 noiembrie — Sfantul Andrei;
1 decembrie — Ziua Nationala a Romaniei;
25 decembrie- Prima zi de Craciun;
26 decembrie — A doua zi de Craciun.

zile libere
Salariatii din Romania au parte de o noua minivacanta la sfarsitul lunii noiembrie 2020.

In cazul institutiilor publice de Stat, angajatii primesc zilele libere, cu exceptia celor care isi desfasora activitatea in anumite institutii publice in care trebuie sa se asigure continuitea. Este vorba despre cei care lucreaza in spitale sau in domeniul alimentatiei publică, dar si despre angajatii a căror activitate nu poate fi intrerupta din cauza specificului activitatii.

In ceea ce ii priveste pe patronii care vor ca salariaţii lor sa lucreaze în zile de sărbătoare legală, acestia sunt obligaţi prin lege să le acorde acestora compensaţii. Astfel, potrivit legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

Conform Codului Muncii in vigoare, angajatorii care incalca legea vor risca amenzi intre 5.000 şi 10.000 de lei. Totodată, părinţii care au copii până în 12 ani înscrişi în sistemul de învăţământ sau dacă au dizabilităţi şi au până la 26 de ani, indiferent că sunt angajaţi la stat sau la privat, au dreptul să solicite zile libere plătite de angajator, iar o parte din sume se vor deconta de la fondul de şomaj.

Valoarea indemnizaţiei este de 75% din salariul brut, dar fără a depăşi 75% din salariul mediu utilizat în economie pentru fundamentarea bugetului asigurărilor sociale din 2020.

Citeste si: Zile libere 2020. Care este următoarea minivacanță înainte de sărbătorile de iarnă

Citeste si: Zile libere legale 2020. Câte libere de la stat au românii în acest an

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum au explicat groparii din Prahova dansul pe manele alături de scheletul unei femei moarte de 16 ani

Vacante scolare 2020. Vacanta de Paste 2020. Cate zile libere au elevii si in ce perioada

The New York Times dezvăluie 'răscumpărarea' independenţei plătită de către Haiti Franţei: Suma este de opt ori PIB-ul țării în 2020

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Zile libere 2020. Care este următoarea minivacanță înainte de sărbătorile de iarnă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies