Înca 3 județe intră în CARANTINĂ, după ce numărul îmbolnăvirilor a explodat! Noi RESTRICȚII în vigoare

,
Constanța
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis ,luni seară, impunerea măsurilor speciale de carantină pentru municipiul Constanța

În tot mai multe localități se impun măsuri speciale de carantină. La fel se întâmplă și în Constanța și alte două localități din apropiere.


In articol:

Numărul orașelor care depășesc rata de infectare de 3 la mia de locuitori crește considerabil în România.  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis, luni seară, impunerea măsurilor speciale de carantină pentru municipiul Constanța pe lângă localitățile Ovidiu și Fântânele. Rata de incidență a crescut semnificativ și a a ajuns la  3,5/1.000 locuitori.

Măsuri speciale de carantină în Constanța

Astfel, potrivit Prefecturii Constanța, în urma unei analize realizate de DSP Constanţa, s-a aprobat trecerea tuturor unităţilor de învăţământ din municipiul Constanţa în scenariul 3 de funcţionare, pentru următoarele 14 zile. Decizia vine după ce 1.096 de persoane, din totalul de 313.223 de locuitori din oraşul reşedinţă de judeţ, au fost depistați pozitiv.

Din cauza creșterii ratei de infectare, începând de marţi, 3 noiembrie, în Constanța devine obligatorie purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice, astfel încât să acopere nasul şi gura, fiind permisă înlăturarea acesteia, pentru perioade scurte de timp, în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi, în afara teraselor, precum şi pentru desfăşurarea activităţilor sportive individuale sau altor asemenea activităţi, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal şi la minimum doi metri de alte persoane.

De asemenea, pe o perioadă de 14 zile se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau a concertelor, desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale

În aceeaşi şedinţă a CJSU s-a votat ca în întregul judeţ să fie aplicate măsurile adecvate în situaţia încadrării între ratele de incidenţă de 1,5/1.000 locuitori şi 3/1.000 locuitori, urmând ca funcţionarea restaurantelor să fie redusă la capacitatea de 30%, să fie instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii publice deschise precum pieţe, târguri, zone de aşteptare, faleze sau în proximitatea instituţiilor de învăţământ.

Totodată, s-a votat în unanimitate modificarea scenariilor de funcţionare pentru 27 de unităţi de învăţământ din judeţ.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre carantinarea Bucureștiului pe sectoare

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Mesajul Guvernului pentru românii din străinătate, care vor să revină în țară de Crăciun

Mega-veste! Cine sunt românii care pot ieși mai devreme la pensie - Vezi dacă te afli printre ei

Mihaela Rădulescu rupe tăcerea. Cine este bărbatul de care este îndrăgostită acum: Eu trăiesc numai ce-mi place

E oficial, anunțul momentului în România! Ludovic Orban a dat vestea pe care nimeni nu voia s-o afle

Ludovic Orban, declarații de ultimă oră. Ce a anunțat în ziua în care România a raportat 6.546 de cazuri noi de coronavirus?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies