Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre carantinarea Bucureștiului pe sectoare

,
Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre carantinarea Bucureștiului pe sectoare.


In articol:

"Suntem în evaluare. Din punctul meu de vedere, Bucureştiul este greu de diferenţiat în sectoare şi izolat, după cum este foarte greu de diferenţiat Bucureştiul de Ilfov în general. În acest moment suntem în perspectiva în care gestionăm fiecare caz în parte, facem izolarea sau carantinarea persoanelor, cu anchetă epidemiologică urmărită foarte clar şi monitorizarea prin medicul de familie", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat la Vaslui.

Primarul ales al Municipiului București, Nicușor Dan, a vorbit și el recent despre cum se poate carantina Capitala.

“În privința Bucureștiului, la acest moment, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea.

Însă, există un sistem informatic pe care ministerul, cu STS, îl implementează. A început deja implementarea, va fi gata în câteva zile. În baza acestui sistem vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului. Atunci, dacă vom constata că pe o stradă, două, într-un mic cartier, avem focare, o astfel de măsură poate fi luată”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

Noul primar al Capitalei, care a și depus jurământul și și-a preluat mandatul, a precizat că un cartier al Capitalei poate fi carantinat cu ajutorul Poliției Locale, Poliției naționale și al Jandarmeriei.

Bucuresti carantina
Bucureștiul ar putea fi carantinat sectorial[Sursa foto: Digi24]

Marea Britanie intră în lockdown!

Situația se înrăutățește peste tot din pricina noului coronavirus, Covid-19. Mai multe țări europene introduc noi restricții, iar Marea Britanie a anunțat un lockdown de o lună!

„De joi, stați acasă! Crăciunul va fi, probabil, foarte diferit. Nu putem lăsa ca virusul să facă și mai mult rău viitorului copiilor noștri decât a făcut-o deja”, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Marea Britanie va reveni la lockdown-ul din primăvară timp de o lună, fiind deschise doar magazinele necesare.

Situația e din ce în ce mai gravă și în țara noastră, pe 30 octombrie înregistrându-se un record absolut de cazuri noi, 6.546. Peste 100 de alte decese din pricina Covid-19 s-au înregistrat în fiecare din ultimele două zile.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Simona Halep are Covid-19! Prima declarație a româncei

Florin Roman explică SCANDALUL de la Congres: Statutul PNL prevede votul secret, nu şi sancţiunea în cazul în care arăţi votul

România în stare de șoc! Un milionar celebru s-a sinucis! S-a împușcat în gură! Ce l-a determinat să facă acest gest oribil

Ludovic Orban, declarații de ultimă oră. Ce a anunțat în ziua în care România a raportat 6.546 de cazuri noi de coronavirus?

Comitetul pentru Situații de Urgență decide luni dacă se redeschid școlile în București

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies