Ludovic Orban, declarații de ultimă oră. Ce a anunțat în ziua în care România a raportat 6.546 de cazuri noi de coronavirus?

,
ludovic orban declaratii
Ludovic Orban, premierul României[Sursa foto: Facebook]

România a înregistrat un nou record absolut de cazuri noi de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 6.546 de cazuri noi de coronavirus. Ce anunț a făcut premierul Ludovic Orban?


In articol:

Bilanțul făcut public de reprezentanții autorităților arată o nouă creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. 

Ludovic Orban a anunțat în ce condiții va fi impusă carantina totală

Deși numărul celor care sunt testați pozitiv cu noul coronavirus este într-o continuă creștere, autoritățile din România nu pregătesc noi restricții. În ziua în care a fost raportat cel mai mare număr de cazuri noi de la începutul pandemiei și până în prezent, premierul Ludovic Orban a dat asigurări că măsurile aflate în vigoare sunt suficiente pentru moment și că, în zonele unde există multe cazuri de îmbolnăvire, românii respectă cu strictețe regulile impuse. 

Citeste si: Ce trebuie să facă un pacient asimptomatic dacă începe să manifeste simptome ale infecției cu coronavirus?

Ludovic Orban a precizat că nu se poate vorbi despre carantina totală în România și că acest scenariu va fi luat în calcul doar în momentul în care autoritățile vor avea motive serioase de îngrijorare. Premierul României i-a îndemnat pe români să respecte măsurile de protecție, precizând că aceasta este singura modalitate prin care pot trăi o viață cât mai aproape de normal.

"Ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, nu o negăm. Pe de altă parte, noi am gândit deja un set de măsuri aferente acestei creşteri a numărului de cazuri pe care le aplicăm şi sunt în curs de aplicare şi analizăm care sunt efectele acestor măsuri.(...) Va trebui să avem temeiuri extrem de serioase pentru a impune alte măsuri de restricţie. Iar, ceea ce se tot vorbeşte cu carantinarea totală, suntem departe de o astfel de decizie.

(...) Eu spun cu fiecare ocazie că putem să trăim normal, putem să avem puţine măsuri de restricţie cu o singură condiţie- oamenii să respecte măsurile de protecţie sanitară. Este simplu dacă oamenii respectă măsurile de protecţie sanitară: se pot duce la serviciu, se pot duce la spectacol, pot să trăiască o viaţă cât mai aproape de normal, cu o singură condiţie- respectarea măsurilor de protecţie. A crescut gradul de conformare şi apreciez foarte mult acest lucru.
De asemenea, se vede cu ochiul liber şi pe stradă, nu numai în Bucureşti, ci peste tot unde s-a depăşit pragul de 3, că o majoritate zdrobitoare a cetăţenilor respectă regulile, iar, dacă sunt oameni care nu respectă regulile, autorităţile îşi fac datoria şi îi amendează."
, a precizat premierul Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Anunț oficial. Până când vor rămâne închise școlile din București?

 

Citește-ne pe
Citește și:

S-a închis GRANIȚA! Avertisment de la MAE pentru toți românii

Numărul pacienților cu COVID-19 de la terapie intensivă continuă să crească

Laurențiu Reghecamf surprins în vacanță cu adevărata amantă. Nu este Florentina Raiciu. Anamaria Prodan, reacție neașteptată

Situație critică în România: Doctorii trec la medicină de dezastre

Alexandru Rafila a dat vestea-șoc: "Vaccinul anti-Covid rezistă doar 17 zile"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies