150 g paste
1/2 legătură broccoli
150 g brânză Gorgonzola
150 ml smântână dulce 15% grăsime
20 g unt 65% grăsime
Sare de mare, piper amestecat (negru, roşu, verde) proaspăt râşnit
Parmezan ras
Mod de preparare
Se pune apă cu sare la fiert pentru broccoli. Când clocoteşte se pune la fiert circa 4-5 minute, se scoate, se lasă la scurs.
Se pune apă cu sare la fiert pentru paste. Cand clocoteşte, se pun pastele şi se fierb 14 minute. Se scot în sită la scurs.
Intr-o tigaie adâncă se pune la topit untul. Se taie brânza Gorgonzola bucăţele. Când untul e gata, se pune brânza şi se topeşte. Apoi se toarnă smântâna amestecând să se omogenizeze.
Se pun pastele in cratiţa, se pune broccoli rupt bucăţele şi se drege cu piper proaspăt râşnit şi sare (dacă mai e cazul).
Se pun pe farfurie, se toarnă deasupra sosul gorgonzola. Se rade parmezan.