Părinții unui bebeluș bolnav refuză să primească sânge de la persoanele care sunt vaccinate. Viața copilului depinde de operație

Author: Lavinia Medrea

Serviciul de sănătate din Noua Zeelandă a depus o cerere în instanță privind tutela unui bebeluș de patru luni ai cărui părinți refuză să permită efectuarea unei operații pe cord, care îi poate salva viața, dacă nu se folosește sânge de la persoane nevaccinate anti-COVID-19.

Părinții bebelușului au discutat despre starea de sănătate a fiului lor și despre preferințele lor medicale într-un interviu acordat unui militant anti-vaccinare. În interviu, părinții spun că bebelușul lor are stenoză severă a valvei pulmonare și că are nevoie de o intervenție chirurgicală imediată, dar că sunt „extrem de îngrijorați de sângele pe care îl vor folosi medicii”.

Părinții unui bebeluș în pericol de moarte refuză să primească sânge de la persoanele vaccinate

„Nu vrem sânge care să fie contaminat de vaccinare”, a spus tatăl copilului. „Acesta este sfârșitul înțelegerii- suntem de acord cu orice altceva vor să facă acești medici”.

Vaccinurile de prevenire a bolilor grave și a deceselor cauzate de COVID-19 s-au dovedit a fi extrem de sigure și eficiente, milioane de oameni din întreaga lume fiind vaccinați.

Citește și: Bilanț coronavirus săptămânal. Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor noi de coronavirus în săptămâna 28 noiembrie- 04 decembrie 2022

Potrivit serviciului de sânge, NZ Blood, orice vaccin COVID-19 din sânge este descompus la scurt timp după injectare.

Te Whatu Ora a depus luni documente la Înalta Curte din Auckland, în temeiul Legii privind îngrijirea copiilor.

Aceasta a cerut ca tutela copilului să fie luată de la părinții săi, astfel încât să poată fi dat consimțământul pentru a folosi sângele donat, a relatat NZ Herald.

„Decizia de a depune o cerere în instanță este întotdeauna luată având în vedere interesul superior al copilului”, a declarat Shepherd.

Miercuri, părțile s-au prezentat la tribunal pentru a stabili o dată pentru o audiere urgentă, în timp ce un grup de 100 de susținători anti-vaccinare s-au adunat în afara clădirii.

Avocatul lui Te Whatu Ora, Paul White, a declarat în fața instanței că profesioniștii din domeniul medical au declarat că un copil cu o astfel de afecțiune ar fi fost tratat cu câteva săptămâni în urmă în condiții normale; în timp ce avocatul părinților, Sue Grey- un alt proeminent militant anti-vaccinare- a declarat că părinții au dorit o îngrijire mai bună decât cea oferită de stat.

Citește și: Oamenii de știință francezi au readus la viață un virus zombie, înghețat de aproximativ 48.500 de ani. Acesta se află sub un lac înghețat, în Rusia

„Pentru că îi etichetează pe clienții mei ca fiind adepți ai teoriei conspirației, părerea lor este că tot ceea ce spun clienții mei poate fi ignorat”, a spus ea.

Amiba „devoratoare de creier” a mai făcut o victimă! Un bărbat a murit după ce s-a întors din vacanță

Cazul refuzului părinților a ajuns în instanță

Un profesor de bioetică la Universitatea din Otago, Josephine Johnston, a declarat pentru RNZ că este foarte rar ca un caz să ajungă atât de departe. A fost un caz dureros pentru toți cei implicați, a adăugat ea, deoarece a existat un dezacord semnificativ între părinți și echipele medicale, care încercau să acționeze în interesul superior al copilului.

„Părinții au o mare autoritate decizională asupra vieții copilului lor- există o zonă imensă de discreție pentru părinți în luarea deciziilor, inclusiv în ceea ce privește problemele medicale”, a spus Johnston.

„Dar există limite pentru asta, iar acesta este unul dintre acele cazuri tragice în care limita are consecințe de viață și de moarte”, a încheiat acesta.

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies