Parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Traian Băsescu și Emil Constantinescu, marii absenți de 1 Decembrie

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 dec 2022, 16:55

Parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Un detașament format din militari francezi ai Grupului NATO a defilat

Sursa: agerpres.ro, ziarulunirea.ro

Parada militară de la Alba Iulia, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, a adus și o premieră în România, deoarece și-au făcut apariția mai mulți militari francezi care fac parte din Grupul de Luptă NATO, din țara noastră.

Parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia.

Ceremonia militară cu trupe și cu tehnică de luptă a început la ora 14:00.

Parada militară de 1 Decembrie, de la Alba Iulia, a început la două ore după ce s-a încheiat cea din București

În jurul orei 14:00, Nicolae Ciucă, premierul României, a ajuns la Alba Iulia, pentru a participa la parada de 1 Decembrie. „Marșul Unirii” este cel care a deschis manifestația, urmat fiind de un foc de artificii.

Gabriel Pleșa, primarul din Alba Iulia, a afirmat că au fost așteptați aproximativ 25.000 de oameni, iar câteva sute de oameni s-au strâns de dimineață, încă de la primele ore. De asemenea, autoritățile locale au pregătit un program încărcat și care a cuprins: ceremonialuri de depunere a coroanelor la statuile personalităților istorice, Marșul Unirii, slujba de Te Deum, focuri de artificii, expoziții și concerte care vor avea loc pe seară.

Citește și: Parade militare de 1 Decembrie, în toată țara. Ziua Națională a început cu „Marșul Unirii”, la Alba Iulia

La masa populară se vor împărți 7.000 de porții de fasole cu cârnați. La parada militară au participat mai mult de 800 de militari, cu tehnică terestră și aeriană, iar manifestația a avut loc pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Mai mult decât atât, au defilat și lansatoare HIMARS, împreună cu alte trupe și tehnici militare. În premieră, au luat parte și militari francezi din grupul de luptă NATO.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Lucian Bode au ajuns la Arcul de Triumf. Foștii președinți, Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu nu au fost prezenți la manifestația de 1 Decembrie.

Mesajul lui Nicolae Ciucă pentru români

„La 104 de ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre: un război în desfășurare la granița de Est și un obiectiv național către care ne canalizăm toată energia, aderarea la Spațiul #Schengen. Și acum, ca și la încheierea Primului Război Mondial, principalele subiecte pe agenda națională sunt siguranța, stabilitatea și modernizarea României.

Citește și: 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Ce sărbătoresc, în realitate, românii pe 1 decembrie

LIVE UPDATE Ziua 75 de război în Ucraina.  Parade de Ziua Victoriei în Rusia. Vladimir Putin, mesaj pentru soldații ruși aflați în Ucraina:

Față de 1918, acum avem de partea noastră fonduri europene pentru reforme și dezvoltare, precum și protecția oferită de #NATO, cea mai puternică alianță militară din istorie. Avem astăzi datoria de a depăși orice diferențe de suprafață și a ne concentra eforturile pe atingerea obiectivelor de interes național, pe bunăstarea oamenilor, pe ziua de mâine.

Să arătăm că 1 decembrie este, cu adevărat, ziua unității noastre, o zi a tuturor celor a căror inimă tresaltă în fața tricolorului! Partidul Naţional Liberal rămâne un partid al tuturor românilor, devotat intereselor țării și cu un puternic angajament de a aduce România acolo unde îi este locul, alături de marile democrații europene.

La mulți ani, #români! La mulți ani, #România!”, a fost mesajul transmis de Nicolae Ciucă.

 


Natalia a dat cărțile pe față în Casa iubirii! Concurenta l-a înfruntat aprig pe Robert și i-a mărturisit tranșant lui Marinel că nu simte nimic pentru el! „N-a fost scânteia aia! Am încercat! Dar nu pot să spun că s-a schimbat foarte mult!”

Influențată de Radu, Natalia le-a mărturisit lui Robert și lui Marinel că nu a simțit pentru niciunul dintre ei scânteia care să ducă la o posibilă relație! „Eu n-am avut chestia asta din păcate cu tine!”

Cookies