OFICIAL! S-a impus carantina de noapte. Intră în vigoare în acest weekend. Iată unde s-a luat această decizie!

,
politie

Autoritățile au decis să impună noi restricții pentru a limita răspândirea virusului.

[Sursa foto: PixaBay]

Explozia numărului de cazuri noi cu COVID-19 a determinat autoritățile să pregătească noi masuri în încercarea de a limita răspândirea virusului.


In articol:

Miercuri, 22 septembrie, rata de infectare din Timișoara a ajuns la 4,49 la mia de locuitori. Astfel, autoritățile au decis să impună noi restricții pentru a limita răspândirea virusului.

politie

S-a instituit carantina de noapte in weekend.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Florin Cîțu face anunțul MOMENTULUI. Toți vor face acest VACCIN. Începe pe 28 septembrie!

Restricții mai dure în Timișoara

Așadar, din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19 din ultimele ore, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis reinstituirea carantinei de noapte în weekend, între orele 20:00 și 5:00, iar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică magazinele se vor închide de la 18:00.

Oamenii sunt nevoiți să se deplaseaza cu declaratie pe propria raspundere, dacă vor să iasă noaptea din case. Documentul poate fi descărcat de  AICI.

Carantina de noapte la final de săptămână a fost instituită şi lîn alte nouă localități- Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc, Dudeştii Noi, Parta, Pădureni, Sacoşu Turcesc, Giulvăz şi Jimbolia. 

Citeste si: Vestea momentului pentru cei vaccinați. Valeriu Gheorghiță a dat detalii importante despre cea de-a treia doză împotriva COVID-19

Localitățile Moraviţa şi Bucovăţ intra complet în carantină timp de 2 săptămâni după ce rata de infectare a depăşit 7,5 la mie.

Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20 – 5, cu următoarele excepţii:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  • deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.
  • Operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, sunt obligaţi să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 5:00-18:00. În intervalul orar 18:00 – 5:00, operatorii economici pot desfăşura activitatea de livrare la domiciliu. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness.

Noi focare de COVID în Timiș

Coronavirusul face ravagii din ce in ce mai mari in tara noastra. Numarul de infectari creste de la o zi la alta. Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, miercuri, că în ultimele 24 de ore în judeţ au fost confirmate 376 de noi cazuri de COVID-19, din care 192 în Timişoara, printre noii testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 fiind şi opt cadre medicale, iar 59 sunt minori, din care doi preşcolari de la o creşă, conform Protv.ro.

Autoritățile au decarat că miercuri erau 284 de bolnavi cu coronavirus şi suspecţi de boală internaţi în spitalele din judeţ, iar 38 sunt în secţiile ATI. Nu s-a înregistrat niciun deces.

Mai mult, au apărut două noi focare active de COVID-19, ridicând la cinci numărul acestora- la Creşa “Cosânziana” din Timişoara (trei cazuri, din care doi sunt minori şi un angajat), la Centrul Educativ Buziaş (cinci cazuri, din care patru sunt minori şi un angajat), care se alătură celor trei focare deja confirmate la Centrul de carantinare a migranţilor (12 subiecţi), Serviciul de paşapoarte Timiş (şase cazuri) şi Penitenciarul Timişoara (13 cazuri din rândul condamnaţilor).

Rata de infectare a urcat la 3,4 la mie pe judeţ şi la 4,49 la mie în Timişoara. Cele mai ridicate rate de infectare cu SARS-CoV-2 sunt în localităţile Bucovăţ (7,65), Moraviţa (7,6), Bara (6,04), Dumbrava (5,82), Ghiroda (5,78), Cenei (5,63).

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cine a fost și când este sărbătorit Sfântul Dimitrie Basarabov

Meteorologii anunță secetă pedologică extremă pe zone foarte întinse din țară

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Reguli PENSIE ANTICIPATĂ 2021. În ce condiţii poți beneficia de pensia anticipată

Amenzi pentru angajații din învățământ care cer bani sau alte foloase patrimoniale elevilor. Senatul a adoptat proiectul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies