Florin Cîțu face anunțul MOMENTULUI. Toți vor face acest VACCIN. Începe pe 28 septembrie!

,
vaccin

Florin Cîţu a vorbit despre a treia doză de vaccin.

[Sursa foto: PixaBay]

Florin Cîţu a vorbit despre a treia doză de vaccin. Premierul a spus când va fi administrat vaccinul.


In articol:

Cazurile noi de infectări cu Covid-19 au crescut semnificativ în ultima perioadă. Autoritățile susțin că persoanele cele mai afectate sunt cele care nu s-au vaccinat.

Astfel, Florin Cîțu a anunțat că România va începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin.

Florin Cîțu

Când va începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin

[Sursa foto: Facebook Florin Cîțu]

Citeste si: Alexandru Rafila a dezvăluit motivul real al închiderii școlilor: "Aceste cifre să nu fie folosite ca pretext". Care este adevărul

Când va începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin

Premierul Florin Cîţu a dezvăluit că începând cu data de 28 septembrie, românii care au cel puţin şase luni de la doza a doua vor primi  cea de-a treia doză de vaccin.

„Am luat decizia ca începând cu 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua să înceapă doza a treia. Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinuri pe bază de ARN mesager”, a declarat Florin Cîțu.

Marți, 21 sseptembrie, Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, a anunţat că România va începe administrarea celei de-a treia doze, din cauză că valul patru și-a făcut simțită prezența, iar noile cazuri de Covid-19 au explodat în ultimele zile. 

Florin Cîţu, anunţul momentului despre vaccinare

„Astăzi, 22 septembrie a avut loc o ședință de lucru la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătății (MS), Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR). La întâlnire au luat parte și ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr.

Vass Levente și președintele ANMDMR, Robert Ancuceanu.
Având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției maximale a cetățenilor împotriva maladiei COVID-19, membrii CNCAV au hotărât în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager.

Citeste si: București intră în scenariul roșu! Ce restricții se impun în Capitală

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare. Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către direcțiile de sănătate publică județene/ a municipiului București. Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate”, se arată în comunicatul CNCAV.

Doza 3 este ferm recomandată:

 

  • persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;
  • persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ

Coronavirus în România

Până miercuri, 22 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.165.886 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 252 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.086.351 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.045 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 172 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Citeste si: Bilanț coronavirus 22 septembrie 2021: Peste 7.000 de cazuri noi și 130 de morți! Numărul pacienților de la ATI trece de 1.000!

Până miercuri, 22 septembrie, 35.851 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 21.09.2021 (10:00) – 22.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 130 de decese (55 bărbați și 75 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cine este și cum arată iubita lui Liviu Dragnea. Ce vârstă are Irina Tănase și cu se ocupă

Anca Dragu, semnal către PNL: Poate vom găsi chiar săptămâna aceasta o soluție

BOMBĂ! S-a aflat cine este milionarul cu care a fost căsătorită Oana Cuzino? Are 70 de ani, dar arată de 45. Doar ceasurile lui costă 3 milioane de euro

Cum arată fiica lui Liviu Dragnea. Alexandra Dragnea, o prezență discretă în showbizul autohton. Cu ce cântăreț celebru are o relație

Calendar Ortodox, 17 octombrie 2021. Ce sărbătoare este duminică?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies