Oficial! Prima țară care a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii între 12-15 ani. Unde s-a luat această decizie

,
Canada prima tara care vaccinează copiii anti-COVID
Prima tara care vaccinează copiii anti-COVID[Sursa foto: Unsplash]

Veste importantă pentru cetățenii acestei țări, autoritățile au aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii între 12-15 ani. În urma studiilor realizate, serul este eficient pentru această grupă de vârstă, au precizat specialiștii.


In articol:

Este prima țară care aprobă vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani. Autoritățile au precizat că acest ser este ”sigur și eficient” pentru prevenirea virusului la copii. Această decizie a fost luată după ce specialiștii au realizat analize „riguroase şi independente a datelor cunoscute”.

Prima țară care aprobă vaccinarea anti-COVID a copiilor 

Oficial, Canada este prima țară care aprobă vaccinarea cu serul Pfizer la copiii între 12-15 ani. Ministerul canadian al Sănătății este de părere ca vaccinul este eficient pentru a proteja minorii de virusul necruțător. Până acum, Canada administra vaccinul doar la adolescenții de peste 16 ani, la fel ca SUA și UE, relatează Agerpres.

Canada prima tara care vaccinează copiii anti-COVID
Canada vaccinează copiii cu serul Pfizer[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul canadian al Sănătății a anunțat miercuri că a aprobat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Astfel, Canada a devenit prima țară care a aprobat vaccinul anti-COVID pentru această grupă de vârstă.

Decizia a fost luată în urma unui studiu amplu realizat de specialiștii din Statele Unite, extins la peste 2.000 de participanţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

”Datele obţinute în urma studiului clinic au arătat că după a doua doză, eficacitatea prevenirii COVID-19 la această grupă de vârstă a fost de 100%.”,

a precizat Ministerul canadian al Sănătății.

Citeste si: Fără mască de protecție din august?! Anunțul făcut de Ministrul Sănătăţii: "Renunțarea la măști în spațiile deschise și neaglomerate este..."

În cadrul unei conferințe de presă, Supriya Sharma, consilier medical la Health Canada, a confirmat că Canada este prima țară din lume care a autorizat acest vaccin de la vârsta de 12 ani.

Consilierul medical a mai precizat că de la începutul pandemiei, circa 20% din cazurile de COVID-19 din Canada au fost raportate la persoanele cu vârsta sub 19 ani.

”Autorizarea unui prim vaccin în Canada pentru prevenirea COVID-19 în rândul copiilor marchează un pas important în lupta Canadei împotriva pandemiei”, a subliniat Sharma.

Canada prima tara care vaccinează copiii anti-COVID
Copiii de 12-15 ani vor fi vaccinati anti-COVID[Sursa foto: Unsplash]

În SUA, Pfizer a solicitat autorizația de utilizare de urgență pentru vaccinul său spre a fi administrat copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Potrivit presei americane vaccinul urmează să fie autorizat în Statele Unite începând de săptămâna viitoare.

La sfârșitul lunii martie, compania Pfizer a anunțat că vaccinul său anti-Covid are o eficacitate de 100% şi generează un titru mare de anticorpi la copiii cu vârste cuprinsă între 12 și 15 ani, iar efectele secundare sunt aceleași ca la adulți: durere, febră, frisoane și oboseală, în special după a doua doză.

Citeste si: Decizie de ultim moment! Ce se va întâmpla cu profesorii care refuză vaccinarea? Ministrul Educației a dezvăluit totul

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Fără mască de protecție din august?! Anunțul făcut de Ministrul Sănătăţii: "Renunțarea la măști în spațiile deschise și neaglomerate este..."

Acuzaţii grave din PNL pentru Nelu Tătaru: Persoană care NU are calitate de membru, pusă preşedinte de filială

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Vești bune pentru români! Valeriu Gheorghiță a anunțat libera circulație după ora 22:00. Ce condiții vor trebui respectate

Reguli noi de călătorie cu autobuzele și metroul din București! Ce devine interzis

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies