Oana Pellea a împlinit 61 de ani. 3 filme celebre în care a jucat îndrăgita actriță

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 ian 2023, 10:00

Oana Pellea a împlinit 61 de ani

Sursa: Facebook Oana Pellea

Oana Pellea s-a născut la data de 29 ianuarie 1962, iar astăzi împlinește vârsta de 61 de ani, iar acestea sunt 3 file celebre în care a jucat actrița.

Fiica lui Amza Pellea, Oana Pellea, a împlinit astăzi

61 de ani, iar acestea sunt câteva dintre filmele celebre în care actrița a jucat.

Citește și: Amza Pellea ar fi împlinit azi 91 de ani. Ce roluri l-au consacrat pe marele actor

Oana Pellea a împlinit 61 de ani pe 29 ianuarie 2023

Oana Pellea s-a născut la data de 29 ianuarie 1962, iar anul acesta cunoscuta actriță

împlinește frumoasa vârstă de 61 de ani. Aceasta este fiica celebrului actor Amza Pellea, ce a murit la data de 12 decembrie 1983, atunci când Oana avea doar vârsta de 22 de ani.

La vârsta la care tatăl său a murit, Oana Pellea abia își începuse cariera de actriță, o carieră pe care Amza Pellea nu și-a dorit-o pentru fata sa, acesta și-a dorit întotdeauna ca Oana să fie farmacistă.

Cu toate că visul lui Amza era ca fata sa să nu aibă aceeași carieră ca a lui, a început să o încurajeze după ce a realizat talentul pe care îl are Oana.

În anul 1984 și-a început cariera, timp de 3 ani fiind actriță la Teatrul din Piatra Neamț. Începând cu anul 1987, Oana a jucat la Teatrul Bulandra timp de 12 ani, perioadă în care a luat parte la diferite turnee

în America de Nord, America de Sud, Japonia și Europa.

Din anul 1990, Oana Pellea a jucat peste 30 de roluri importante în teatre și în peste 20 de filme ce i-au adus apropierea. Aceasta a câștigat numeroase premii la decernări importante precum Festivalul Internațional de Film "Vulturul de Aur" din Batumi, Georgia, Festivalul de Film de la Geneva și Festivalul Filmului Politic de la San Marino. Oana Pellea a reprezentat România la multe festivaluri internaționale de teatru, printre care se numără și Festivalul Internațional Francofon din Franța.

Citește și: Doliu în teatrul românesc, după moartea actorului Constantin Codrescu! Florin Piersic, devastat ”Mi-e greu să cred că te-am pierdut”

Citește și: Toți au felicitat-o pe Theo Rose! Se întâmplă cu două luni înainte să nască

3 filme celebre in care a jucat Oana Pellea

Vulpe – Vânător

Această producție cinematografică este inspirat de evenimentele ce au dus la revolta ce a avut loc în Timișoara, din luna decembrie a anului 1989. Irina este o tânără profesoară, independentă și nonconformistă, ce va ajunge să fie observată de Securitate, iar aceștia vor pune în mișcare un plan plin de presiuni psihologice. Cu toate că Ceaușescu a ajuns să nu mai fie la putere, aceasta nu a scăpat de observarea Securității.

Youth Without Youth

Dominic Matei este un profesor simplu ce va avea parte de o experiență ciudate în anii anteriori celui de-al Doilea Război Mondial. Acea întâmplare a ajuns să îl facă un fugar, iar filmul ne va spune povestea călătoriei sale în România, Elveția, Malta și India.

Râdeți ca-n viață

Ramanem fara marii actori! Doliu in Romania: inca o legenda a murit

,, Râdeți ca-n viață” spune povestea a trei foști delicvenți ce sunt trimiși să lucreze pe șantier pentru a se recupera din punct de vedere moral. Deși cei de pe șantier ar fi trebuit ar fi trebuit să fie exemple de urmat, delicvenții ajung să fie adevăratele modele, de la care colegii lor vor avea de învățat lucruri importante.

Citește și: Cine este Cate Blanchett, actrița nominalizată la Premiile OSCAR 2023

Sursa: Facebook Oana Pelleacinemagia.ro

 


Un nou episod al serialului turcesc „ Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D miercuri, 29 martie 2023, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.