O nouă criză după pandemia de coronavirus? ONU trage un semnal de alarmă: „Va fi o problemă mult mai complicată în 2021.”

,
ONU anunță că la nivel mondial ar putea să apară o criză alimentară
ONU anunță că la nivel mondial ar putea să apară o criză alimentară[Sursa foto: PixaBay]

Pandemia de coronavirus a afectat întreaga lume, iar ceea ce la început părea doar o criză medicală, ulterior s-a transformat într-o criză economică. Ce a anunțat ONU?


In articol:

Restricțiile impuse în timpul pandemiei de coronavirus, dar și perioadele de lockdown total au dus la blocarea economiei în mai multe țări, iar efectele negative se simt și acum, iar pentru perioada imediat următoare veștile nu sunt deloc bune. Ce criză ar putea afecta populația la nivel mondial?

ONU, anunț îngrijorător. Criza care ar putea avea un impact puternic asupra oamenilor 

Pandemia de coronavirus nu a provocat doar decesul foarte multor persoane, ci a cauzat probleme serioase și din punct de vedere financiar. Dincolo de pericolul pe care răspândirea noului coronavirus îl reprezintă, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) trage un semnal de alarmă cu privire la o criză alimentară care ar putea afecta întreaga lume, dar în special țările și regiunile sărace.

Specialiștii ONU atrag atenția că alimentele de bază sunt comercializate la prețuri din ce în ce mai ridicate, astfel că pentru foarte multe persoane acestea devin aproape imposibil de achiziționat. Pandemia de coronavirus a dus la creșterea prețului hranei, astfel că în regiunile sărace ale lumii există șanse mari să izbucnească o criză alimentară. 

Citeste si: O nouă epidemie de Ebola este pe cale să izbucnească. 4 morți au fost depistați în Guineea. OMS își mobilizează toate resursele pentru a veni în sprijin

Agnes Kalibata, raportor special al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), este de părere că

sărăcia și foametea la nivel global reprezintă probleme serioase, acesta menționând că în anul 2021, procurarea hranei s-ar putea face cu mai mare dificultate, comparativ cu anul precedent.

„Lanţul de aprovizionare cu produse agroalimentare s-a redus din cauza COVID-19. Hrana a devenit mai scumpă şi, în unele regiuni, complet inaccesibilă. Aprovizionarea cu mâncare va fi o problemă mult mai complicată în 2021 comparativ cu 2020. Principalul impact (al pandemiei) a fost asupra pieţelor agroalimentare.

Restricţiile şi lockdown-ul impus de autorităţi au determinat închiderea acestor pieţe, decizii care i-au afectat pe fermieri şi agricultori. Suntem într-o cursă contra-cronometru. Anul acesta ne confruntăm cu o ameninţare mai mare, deoarece economiile ţărilor s-au restrâns.”, a spus Agnes Kalibata, raportor special al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi fost ministru al Agriculturii din Rwanda, potrivit digi24.ro .

Agnes Kalibata a ținut să amintească și că printre cele mai afectate țări sunt cele din Africa, acolo unde prețul alimentelor este într-o continuă creștere, iar posibilitățile materiale ale oamenilor sunt limitate. 

Agnes Kalibata a vorbit despre situația delicată din Africa
Agnes Kalibata a vorbit despre situația delicată din Africa [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: România, în pericol să aibă un număr uriaș de infectări! Cu ce ne confruntăm în plină pandemie de Covid-19

 

Citește-ne pe

Citește și:

Situație disperată! Oamenii au ajuns să fure tuburile cu oxigen pentru bolnavii de COVID-19. Unde se întâmplă acest lucru?

ULTIMA ORĂ România a depășit pragul de 2 milioane de oameni infectați de la debutul pandemiei

Armata Romana cauta voluntari care la nevoie pot fi trimisi la razboi. Ce salarii ofera si care sunt criteriile de recrutare

Situație dramatică în Turcia: Țara ar putea rămâne fără apă în câteva luni! Istanbul mai are apă doar 45 de zile!

Ne vom confrunta cu o nouă pandemie? Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează: „O experienţă similară sau mai gravă!”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies