O mare pierdere în lumea teatrului românesc! Alexandru Lulescu a murit la 90 de ani. Rămas bun, maestre!

,
Actor

O mare pierdere în lumea teatrului românesc! Alexandru Lulescu a murit la 90 de ani. Adio, maestre!

[Sursa foto: teatrultanase.ro]

La doar câteva zile după ce și-a serbat aniversarea de 90 de ani, Alexandru Lulescu a decedat în urma unui accident vascular cerebral.


In articol:

Pe 1 iunie, de ziua copilului, Alexandru Lulescu împlinise 90 de ani. La scurt timp după, a suferit un AVC și s-a stins din viață. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu, iar trupul neînsuflețit al actorului va fi depus astăzi la Teatrul Național din București, relatează România TV.

A murit Alexandru Lulescu. Actorul împlinise de curând 90 de ani

Actor

A murit Alexandru Lulescu. Actorul împlinise de curând 90 de ani

[Sursa foto: teatrultanase.ro]
Actor

A murit Alexandru Lulescu. Actorul împlinise de curând 90 de ani

[Sursa foto: teatrultanase.ro]

Pe 1 iunie, reprezentanții Teatrului de Revistă îl felicitau pe Alexandru Lulescu pentru împlinirea vârstei de 90 de ani și pentru faptul că era „cel mai longeviv actor” al teatrului.

Citeste si: Alexandru Arșinel este în stare extrem de gravă la spital. Marele actor este supravegheat în permanență de către medici

„La mulți ani, Alexandru Lulescu. Astăzi, venerabilul domn Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă, împlinește… 90 de ani! Îi dorim din toată inima multă sănătate, bucurii și încă mulți ani liniștiți și fericiți alături de cei dragi! Alexandru Lulescu, actor care a strălucit o viață pe scena de la Revistă, a fost omagiat la Teatrul „C.Tănase”, în cadrul primei ediții a GALELOR SAVOY, care a avut loc în luna octombrie 2021″, a fost mesajul transmis de reprezentanții instituției pe Facebook.

Alexandru Lulescu a fost un titan al teatrului românesc, astfel că acesta și-a petrecut 70 de ani dedicându-și viața pe scenă. Prima sa apariție pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” (Ansamblul de Estradă) a avut loc în anul 1952, când a interpretat rolul comedic al unui solist de balet într-un dans tătar din premiera intitulată „Primul spectacol”.

Nouă ani mai târziu, în 1961, se angajase la Teatrul devenit între timp Satiric-Muzical „Constantin Tănase”. Alexandru Lulescu a jucat în zeci de spectacole, cu sute de reprezentații în țară și în lume.

Citeste si: Alexandru Arșinel, internat de urgență la spital! Cu ce probleme se confruntă actorul

Actorul se ocupase și cu show-uri de stand-up comedy în anii ’60-’70-’80, cu mult înainte ca stand-up comedy-ul să fie inventat. În ultimii ani, Alexandru Lulescu a rămas printre ultimii actori ai generației sale. Majoritatea s-au dus în lumea celor drepți: Jean Constantin, Mircea Crișan, Nae Lăzărescu, Radu Zaharescu, Stela Popescu și mulți alții, printre care și partenerul său de scenă, Nicu Constantin.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Încă o pierdere în teatrul românesc! Victor Rebengiuc a anunțat că se retrage de pe scenă definitiv

Video - Europarlamentarul PSD Victor Negrescu acuză guvernele europene de centru-dreapta că sunt ostile României în dosarul Schengen

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Alexandru Arșinel, umilit de Nicușor Dan. Declarațiile cutremurătoare ale marelui actor: ”Zilele îmi sunt numărate”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies