O familie întreagă a fost lovită de fulger, în vacanță, pe o plajă din Italia

Author: Alina Petre
Actualizat: 10 mai 2023, 05:05

Familie lovită de fulger

O familie întreagă a fost rănită după ce a fost lovită de fulger, în vacanță, pe o plajă din Italia.

Patru persoane au fost rănite după ce au fost lovite de fulger, luni seara, în Italia.

Evenimentul s-a produs pe o plajă din localitatea Soverato, situată în provincia Catanzaro, în regiunea italiană Calabria.

Fenomene extreme în Italia

Furtunile au afectat purternic Italia în ultimele două zile. Au fost descărcări electrice periculoase.

Un bărbat a fost grav rănit și a fost transportat la secţia de terapie intensivă a unui spital din Catanzaro.

Soţia lui şi fiul lor în vârstă de şase ani au suferit răni mai puţin grave şi au fost transportaţi la acelaşi spital.

Soacra lui a suferit răni uşoare şi a fost tratată la un spital din Soverato, potrivit Agerpres. Familia este de origine calabreză, dar locuieşte în Bergamo, în nordul Lombardiei.

Aceștia se întorseseră la Soverato pentru a-şi petrece vacanţa de vară. Zona de plajă unde a lovit fulgerul era aglomerată de turişti, însă nicio altă persoană nu a fost rănită.

Italia se pregăteşte pentru un nou val de căldură după încheierea seriei de furtuni, la sfârşitul acestei săptămâni.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

Citeste si: Mărturii șocante de la locul unde s-a petrecut crima din Bascov: "Ar fi avut necaz pe aia mică"

Cum trebuie să te ferești de furtună și fulgere

Cei mai mulți dintre noi avem tendința să ne adăpostim sub copaci când începe furtuna.

Dar, dacă această este însoțită de tunete și fulgere, trebuie să găsești un adăpost mult mai sigur, deoarece copacii înalți atrag descărcările electrice.

Dacă ești în excursie și te afli în pustietate, printre brazi sau sus pe creste, primul lucru la care trebuie să fii atent este părul tău. Dacă se apropie furtuna și părul se ridică în creștetul capului, aerul este ”îmbibat” de electricitate și orice fulger reprezintă un pericol uriaș pentru viața ta.

Aruncă la distanță de tine obiectele de metal, pune repede rucsacul sub picioare sau izoprenul și ghemuiește-te cât poți la pământ, să nu fii o țintă sigură pentru fulgere.

Fratele Mădălinei Manole, sfâșiat de dorul surorii sale. S-au împlinit 13 ani de când regretata artistă a închis ochii: „Plânge cerul, plânge sufletul ei, plâng ochii noștri!”

La câmpie sau pe plajă, rămâne valabilă recomandarea de a te îndepărta de orice obiect din metal, șine, garduri, stâlpi de electricitate. Dacă nu ai unde să te adăpostești rapid, scapă de orice obiect din metal, inclusiv de telefonul mobil, întinde-te pe jos și așteaptă să treacă fulgerele defnitiv înainte de a te ridica.

Dacă ești cu bicicleta, îndepărtează-te de ea la câțiva metri. De asemenea, dacă ești lângă un lac sau un râu, pleacă imediat de lângă apă, deoarece este un bun conductor electric și atrage fulgerele. Dacă ai mașina aproape, intră imediat în mașină.

Citeste si: Filmul masacrului din Argeș- Cum a plănuit criminalul să-și ucidă familia- Detalii înfiorătoare

 

Taguri:

Momente tensionate în Casa iubirii! Larisa și Lorena și-au declarat război! „Îi este rușine să iasă pe stradă cu fața ei nemodificată!” Cele două rivale au lansat acuzații grave și jigniri aprige!