O cunoscută actriță a încetat din viață! Vedeta a murit după ce a fost testată pozitiv cu COVID-19

,
Doliu in teatru
Doliu în teatrul românesc, cunoscuta actrita a murit!

Lumea teatrului este în doliu! O cunoscută acrtiță a murit după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus. Aceasta a pierdut lupta cu virusul nemilos.


In articol:

Actirița era internată la Spitalul Elias din Capitală, după ce a fost depistată cu noul coronavirus. Aceasta nu a reușit să înfrunte virusul și a încetat din viață.

O cunoscută actriță a pierdut lupta cu viața

Actrița Valeria Gagelor a murit astăzi, 9 februarie 2021, la vârsta de 90 de ani. Cunoscuta actriță era internată la Spitalul Elias din Capitală, de la începutul lunii, după ce a fost depistată cu COVID-19.

Valeria Gagealov s-a născut pe 9 decembrie 1931 la Galați. Între anii 1950 – 1954 a urmat cursurile Institutul de Arte Teatrale și Cinematografică ”Ion Luca Caragiale” din București.

Citeste si: Nadia Comăneci este în doliu! Gimnasta a pierdut o persoană dragă. Anunțul a fost făcut de ea pe rețelele de socializare: ”Dumnezeu să o odihnească în pace”

Valeria Gagealov, o viață pe scenă

Valeria a interpretat, între 1954 – 2004, diverse personaje pe scena Teatrului Național din București. Printre rolurile de neuitat se numără cel din „Oameni și șoareci” de John Steinbeck, piesă care s-a jucat timp de 13 ani și cel din „Camera de alături” de Paul Everac, rol pentru care

a primit Premiul de creație în anul 1983.

Valeria Gagealov a prezentat gala festivalului Cerbul de Aur de la Braşov în 1969, împreună cu Andrei Magheru, care i-a devenit soț.
În 2004 a fost decorată Ordinul Meritului Cultural în grad de Comandor, Categoria D- „Arta Spectacolului”. 

Portretul Valeriei Gagealov a fost reprezentat pe un timbru poștal emis de Romfilatelia în anul 2004 în cadrul emisiunii Stele de aur ale scenei și ecranului, menită să promoveze valorile cultural-artistice românești care au reușit să insufle dragostea pentru teatru și film. 

Au fost emise atunci 12 timbre poștale dedicate Marilor Actori naționali considerați că fac parte din Generația de aur a teatrului și filmului românesc.

Citeste si: Doliu în România! A murit o mare actriță!

Situația pandemiei în România, astazi 9 februarie

În urma bilanțului realizat zilnic, pe teritoriul româniei au fost înregistrate 749.434 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.797 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 861 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 19.056 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Doliu în muzică! A murit un mare cântăreț și compozitor!

Tot mai multe rateuri în campania de vaccinare: Sute de persoane înscrise la un centru nu se pot vaccina din cauză că nu sunt medici

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Nadia Comăneci este în doliu! Gimnasta a pierdut o persoană dragă. Anunțul a fost făcut de ea pe rețelele de socializare: ”Dumnezeu să o odihnească în pace”

Durere fără margini pentru Tudor Gheorghe! Soția sa, actrița Georgeta Luchian Tudor s-a stins din viață

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies