Doliu în muzică! A murit un mare cântăreț și compozitor!

,
Doliu în muzică
Doliu în muzică

E din nou doliu în muzica internațională, după ce un mare cântăreț și compozitor s-a stins din viață.


In articol:

Este vorba despre Jim Weatherly, autorul hitului „Midnight Train to Georgia”. Artistul a încetat din viață la vârsta de 77 de ani, din cauze naturale, a anunțat familia lui.

Jim Weatherly a avut o carieră de zeci de ani în muzică. A lansat, de-a lungul carierei, nu mai puțin de 20 de albume solo de muzică country.

În studenție Jim Weatherly a jucat fotbal american pentru echipa Universității din Mississippi, însă a renunțat la acest sport pentru a se concentra pe muzică.

„Midnight Train to Georgia”, pe care Jim Weatherly a compus-o, a devenit cel mai mare hit al grupului Gladys Knight & the Pips. Piesa, lansată în august 1973, i-a adus un Grammy lui Jim Weatherly. Mai multe cover-uri ale piesei au fost realizate, unul dintre acestea fiind interpretat de celebra Aretha Franklin.

Jim Weatherly
Jim Weatherly

Cel mai mare succes solo al lui Jim Weatherly l-a reprezentat piesa „I'll Still Love You”. În afară de hitul „Midnight Train to Georgia”, Jim Weatherly a scris mai multe piese pentru grupul Gladys Knight, printre care „Neither One of Us Wants to Be the First to Say Goodbye” şi „You're the Best Thing (That Ever Happened to Me)”.

Printre muzicienii celebri cu care Jim Weatherly a colaborat de-a lungul carierei se numără Neil Diamond, Kenny Rogers, Garth Brooks şi Kenny Chesney.

Doliu în muzica românească: A murit criticul muzical Luminița Constantinescu

Și muzica românească a fost zguduită, recent, de moartea unuia dintre cei mai mari critici muzicali de la noi din țară, Luminița Constantinescu.

Luminița Constantinescu, critic, director al Orchestrelor şi Corurilor Radio și realizator de emisiuni radio/TV, a murit la spital, la vârsta de 72 de ani.

„Tot ce făcea, făcea cu pasiune, punea suflet.  Probabil de aia s-a şi prăpădit acum, pentru că a ars ca o flacără”, a transmis directorul fondator al Radio România Muzical, Mihaela Doboș, într-un mesaj emoționant pe contul ei de Facebook.

„Era internată în spital din 30 decembrie şi s-a prăpădit în această dimineaţă. Pentru mine a fost nu numai o colegă, a fost prietena mea cea mai bună.

Am stat în cămin împreună până în clipa în care ea s-a căsătorit şi a plecat cu soţul ei. Am rămas însă la fel de bune prietene în toată această perioadă, din anul 1967 când ne-am cunoscut la admitere la Conservator şi până acum în ultima clipă.

A fost una dintre cele mai bune colaboratoare pe care le-a avut Radioul, vorbesc despre perioada în care a trecut în televiziune, pentru că primii ani i-a petrecut în radio, alături de mine, ea la secţia de operă, eu la secţia de muzică corală.

Apoi a trecut în televiziune şi acolo a devenit unul din cei mai buni realizatori din Redacţia muzicală, cu imaginaţie, cu o voinţă extraordinară şi cu dragoste de muzică, şi cu foarte multă pasiune.

Tot ce făcea făcea cu pasiune, punea sufletul. Probabil de aia s-a şi prăpădit acum, pentru că a ars ca o flacără. Aşa că lumina ei s-a stins”, a fost mesajul Mihaelei Doboș, director fondator al Radio România Muzical.

Citeste si: A murit actorul Dustin Diamond, "Screech" din "Salvați de clopoțel"!

 

Citește-ne pe
Citește și:

A murit actorul Dustin Diamond, "Screech" din "Salvați de clopoțel"!

Vești extraordinare de la meteorologi: Vara vine și în termometre

BOMBĂ! S-a aflat cine va câștiga Survivor România 2021! Este totul stabilit

Bebelușul din Suceava, care s-a înecat la botez, a murit la spital

Doliu în România! A murit o mare actriță!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies