Doliu în muzica românească: A murit criticul muzical Luminița Constantinescu

,
Luminița Constantinescu
Luminița Constantinescu a murit

Cunoscutul critic muzical Luminița Constantinescu a încetat din viață, la vârsta de 72 de ani.


In articol:

Luminița Constantinescu, critic, director al Orchestrelor şi Corurilor Radio și realizator de emisiuni radio/TV, a murit la spital.

Anunțul decesului Luminiței Constantinescu a fost făcut de directorul fondator al Radio România Muzical, pe contul de Facebook. „Tot ce făcea, făcea cu pasiune, punea suflet.

Probabil de aia s-a şi prăpădit acum, pentru că a ars ca o flacără”, a transmis Mihaela Doboș, într-un mesaj emoționant.

Luminița Constantinescu a avut o carieră de peste 4 decenii ca realizator de emisiuni și critic muzical. A fost redactor la Radiodifuziunea Română, realizator de emisiuni, redactor şef adjunct şi producător la Televiziunea Română. Totodată, a semnat în presă şi la radio reportaje, cronici muzicale, interviuri, dezbateri și anchete. 

Era internată în spital din 30 decembrie şi s-a prăpădit în această dimineaţă. Pentru mine a fost nu numai o colegă, a fost prietena mea cea mai bună.

Am stat în cămin împreună până în clipa în care ea s-a căsătorit şi a plecat cu soţul ei. Am rămas însă la fel de bune prietene în toată această perioadă, din anul 1967 când ne-am cunoscut la admitere la Conservator şi până acum în ultima clipă.

A fost una dintre cele mai bune colaboratoare pe care le-a avut Radioul, vorbesc despre perioada în care a trecut în televiziune, pentru că primii ani i-a petrecut în radio, alături de mine, ea la secţia de operă, eu la secţia de muzică corală.

Apoi a trecut în televiziune şi acolo a devenit unul din cei mai buni realizatori din Redacţia muzicală, cu imaginaţie, cu o voinţă extraordinară şi cu dragoste de muzică, şi cu foarte multă pasiune.

Tot ce făcea făcea cu pasiune, punea sufletul. Probabil de aia s-a şi prăpădit acum, pentru că a ars ca o flacără. Aşa că lumina ei s-a stins ”, a scris Mihaela Doboș, directorul fondator al Radio România Muzical.

Luminița Constantinescu
Luminița Constantinescu

Criticul muzical Luminița Constantinescu a murit. Avea 72 de ani

Liliana Staicu, director al Orchestrelor şi Corurilor Radio, și-a manifestat și ea regretul pentru trecerea în neființă a Luminiței Constantinescu.

Numele Luminiţei Constantinescu – una dintre cele mai cunoscute şi apreciate realizatoare de emisiuni radio şi de televiziune – a fost sinonim cu pasiunea şi dragostea neţărmurită pentru muzica de operă.

În emisiunile realizate de-a lungul anilor la Radio România Muzical şi Radio România Cultural, dar şi în concertele-spectacol pe care le-a conceput şi prezentat pe scena Sălii Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, Luminiţa Constantinescu a dăruit ascultătorilor şi publicului meloman momente de neuitat.

Fie că erau tineri la începutul carierei sau artişti consacraţi, cu respectate cariere în ţară şi străinătate, vocile operei româneşti şi-au aflat în ea un susţinător fervent, iar mulţi dintre ei îi datorează Luminiţei Constantinescu ascensiunea şi lumea liricii “, a declarat Liliana Staicu pentru Agerpres.

Citeste si: Doliu în presa din România! A murit la doar 41 de ani

 

Citește-ne pe
Citește și:

Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19!

România ar putea lua lecții: Universităţile din Franța vor oferi produse menstruale gratuite

Nu mai folosi acest tip de ulei pentru prăjit! Îți face mâncarea toxică! Mulți români fac această greșeală. Ce ulei este cel mai bun pentru prăjit și salate

Cine este tânărul care a fost ucis în faţa unei săli de fitness din Capitală? Băiatul a fost înjunghiat mortal în spate

Un bărbat a murit după ce a fost înjunghiat pe o stradă din Sectorul 3. Agresorul a fost reținut

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies