Numărul cazurilor de infectare cu West Nile în România a crescut. 14 persoane au fost infectate doar în ultima săptămână

,

Doar în ultima săptămână, în România, au fost confirmate 14 cazuri de infectare cu West Nile. Numărul persoanelor infectate este de 37, în aceste momente.

În perioada 6 iunie-15 septembrie, 6 iunie fiind ziua în care a început supravegherea infecției în România, au fost înregistrate 37 de cazuri de infectare, a informat astăzi, 15 septembrie, Institutul Național de Sănătate Publică.

Numărul infecțiilor cu West Nile este din ce în ce mai mare

Constanța, Ilfov și Iași au înregistrat cele mai multe cazuri, fiind urmate de Brăila, Dâmbovița, Galați, Botoșani, Brașov, Giurgiu și Olt. De asemenea, două persoane și-au pierdut viața din cauza infecției: un deces în județul Constanța și un deces în județul Brăila.

Pentru a evita contactarea virusului, se recomandă evitarea locurilor în care sunt țânțari, purtarea hainelor cu mâneci lungi, a pantalonilor lungi, să fie folosite produse împotriva țânțarilor și să fie aruncat gunoiul menajer și apa stătută din apropierea casei.

Virusul West Nile poate provoca boli neurologice fatale la oameni. Cu toate acestea, boala este destul de greu de reperat, deoarece 80% din cei infectați nu prezintă simptome, conform antena 3.ro.

Citeste si: Care sunt plantele care alungă țânțarii. Vara este bine să le ai pe lângă tine

Aproximativ o cincime din persoanele infectate dezvoltă febră febrilă cu alte simptome, precum: dureri de cap, dureri de corp, vărsături, dureri articulare, erupții cutanate.

Cele mai multe persoane care sunt infectate, deși se vindecă, încă au stări de oboseală și de slăbiciune timp de câteva săptămâni.

Care sunt simptomele unei infecții serioase

Una din 150 de persoane dezvoltă o infecție mai serioasă. Simptomele specifice acesteia sunt: febră ridicată, rigiditate a gâtului, dureri de cap, stupoare, dezorientare, tremurături ale corpului, comă, convulsii, pierderea vederii, slăbiciune musculară, paralizie, amorțeală.

Boala poate fi dezvoltată de orice persoană, indiferent de vârstă, dar cel mai mare risc există la persoanele de peste 60 de ani. Mai mult decât atât, persoanele care au boli serioase, precum cancerul, hipertensiunea, diabetul, bolile renale sau cele care au făcut un transplant de organe  pot contacta varianta serioasă a virusului.

În cazul în care o persoană contactează varianta dificilă a bolii, pacienții au nevoie de spitalizare, pentru a putea să primească tratamentul necesar. Acesta include: fluide intravenoase, medicamente contra durerii, dar și alte îngrijiri medicale, conform cdc.gov.

Citeste si: Exclusiv! Oana Lis despre starea de sănătate a lui Viorel Lis: "I s-au mai ameliorat durerile. Le mulțumesc oamenilor pentru ajutorul financiar"

Nu doar oamenii se pot infecta cu virusul, ci și caii, iar prima identificare a bolii la oameni a fost făcută în anul 1937, în Uganda. A doua confirmare a unei infectări a fost făcută în secolul al XX-lea, acela fiind și momentul în care a început să se răspândească și în alte regiuni ale lumii.

Virusul West Nile este înrudit cu virusul Zika, dar și cu virusul Febrei Galbene.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Premieră în privința variolei maimuței! Doi stăpâni ar fi transmis infecția câinelui lor. Este primul caz de acest tip în lume

Sondaj CURS - Românii nu văd o alternativă: PSD și PNL, 'condamnate' să rămână împreună

Premieră în privința variolei maimuței! Doi stăpâni ar fi transmis infecția câinelui lor. Este primul caz de acest tip în lume

Vești bune pentru omenire! Cercetătorii ar fi creat un vaccin împotriva cancerului, cu un mare potențial

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies