Nu vor fi ridicate toate restricțiile la 1 iunie? Klaus Iohannis, vești proaste pentru români: „Să nu credem din greșeală că 1 iunie...”

,
Klaus Iohannis, președintele României, anunț despre ridicarea restricțiilor
Klaus Iohannis, președintele României, anunț despre ridicarea restricțiilor[Sursa foto: Facebook]

Deși s-a vorbit despre ridicarea restricțiilor începând cu data de 1 iunie, președintele Klaus Iohannis a ținut să facă precizări în legătură cu acest lucru. Ce a subliniat șeful statului?


In articol:

Autoritățile din România au luat măsuri pentru a crește capacitatea de vaccinare, astfel încât să poată fi obținută cât mai repede imunitatea colectivă, iar restricțiile să fie ridicate. Cu toate că data de 1 iunie a fost prezentată ca fiind momentul în care vor fi ridicate majoritatea restricțiilor, Klaus Iohannis a ținut să clarifice acest aspect pentru a nu exista neînțelegeri.

Klaus Iohannis, anunț oficial despre relaxarea restricțiilor

Vestea că restricțiile impuse în timpul pandemiei de coronavirus ar putea fi ridicate începând cu data de 1 iunie i-a bucurat pe români, însă noile precizări făcute de Klaus Iohannis schimbă complet tot ce știam până acum. Șeful statului a atras atenția că 1 iunie nu este data la care vor fi ridicate restricțiile, ci reprezintă momentul în care Guvernul va evalua situația și va face recomandări cu privire la relaxarea măsurilor impuse anterior.

Klaus Iohannis este de părere că se va putea renunța la majoritatea restricțiilor în această vară, însă doar dacă contextul epidemiologic o va permite. Astfel, dacă numărul de cazuri noi va fi în scădere, dacă va scădea numărul persoanelor internate în spital și dacă numărul persoanelor care se vor vaccina anti-Covid-19 va crește, abia atunci vor putea fi relaxate restricțiile.

Citeste si: Anunț oficial despre restricțiile din București: „Avem şedinţă pentru...” Ce se va întâmpla la finalul acestei săptămâni?

„1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați, este data la

care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi. Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident, până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și, în paralel, numărul de vaccinați crește, atunci cu siguranță, rând pe rând, putem să renunțăm la anumite măsuri.
Sper foarte mult ca în plină vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puține, încât românii vor putea să-și facă concediul în tihnă.”
, a spus președintele României, Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro .

Autoritățile își doresc ca până în iunie să se ajungă la 5 milioane de persoane imunizate împotriva noului coronavirus
Autoritățile își doresc ca până în iunie să se ajungă la 5 milioane de persoane imunizate împotriva noului coronavirus[Sursa foto: unsplash]

În momentul de față, autoritățile își doresc ca numărul celor care se vaccinează să crească, motiv pentru care au decis deschiderea unor noi centre de vaccinare.

În plus, românii pot alege acum să facă vaccinul anti-Covid-19 și la medicul de familie sau la centrele drive-thru.

Citeste si: Un nou val de coronavirus după relaxarea restricțiilor? Anunțul unui oficial guvernamental: „Creșterea numărului de cazuri la vară...” Unde s-ar putea întâmpla acest lucru?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce se întâmplă cu școlile după 4 mai? Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: „Am solicitat astăzi să...”

Alegeri cu tentă rasistă și xenofobă în Republica Moldova - Vladimir Voronin le spune moldovenilor că vor avea copii de culoare dacă vor veni soldații NATO

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

Restricțiile vor fi ridicate pe litoral, de Florii! Ce interdicții mai rămân în vigoare

3 reguli pe care românii care merg la slujba de Înviere trebuie să le respecte. Anunțul premierului Florin Cîțu: „Lucrurile sunt foarte simple!”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies