Nu uita sa spui "La multi ani!" Sarbatoare mare astazi la romani

Author: B.M.
Actualizat: 14 sep 2020, 00:25

Sarbatoare cu cruce neagra astazi in calendarul crestin ortodox.

Credinciosii il sarbatoresc pe Sfantul Apostol Toma, unul din cei doisprezece Apostoli chemati direct de catre Mantuitorul.

Dupa inviere, Sfantul Toma, prin necredinta sa, a sporit mai mult credinta in Biserica lui Hristos. Caci atunci cand ceilalti ucenici ziceau: "Am vazut pe Domnul", el nu voia sa creada, pana ce singur nu a putut sa-L vada si sa-I pipaie ranile.

Si dupa opt zile, fiind ucenicii adunati si Toma fiind impreuna cu dansii, aratandu-se Domnul, i-a zis: "Adu-ti degetul tau si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune pe coasta Mea si

nu fi necredincios, ci credincios".

Toma, vazand si pipaind coasta cea de viata datatoare a lui Hristos, a zis: "Cu adevarat esti Domnul meu si Dumnezeul meu". In acest chip s-a propovaduit invierea Domnului cu mai multa tarie, caci Mantuitorul nu cu nalucire, nici cu alt trup, ci cu acelasi trup cu care a patimit pentru mantuirea noastra, a inviat cu adevarat si S-a aratat ucenic.

 

Taguri:

Crește suspansul la ”Insula de 1 milion”. Liviu a fost ales la ruletă, fiind nevoit să trimită la joc patru concurenți. Iată pe cine a trimis Liviu la probă în ediția de duminică, 19 mai!