„Nu e cazul meu, doamna...” Cătălin Cîrstoiu, adevărul despre candidatura sa la Primăria Capitalei

Author: Laura Macovei

„Nu e cazul meu, doamna...” Cătălin Cîrstoiu, adevărul despre candidatura sa la Primăria Capitalei

Sursa: Captură YouTube

Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar și candidatul Alianței PSD-PNL la Primăria Capitalei, a fost invitatul din această duminică la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, imediat după show-ul „Insula de 1 milion”.

Cătălin Cîrstoiu este managerul spitalului Universitar de Urgență din București si, din anul 2016, decanul Facultății de Medicină din Cadrul Universității Carol Davila.

În luna martie a surprins pe toată lumea când a fost desemnat candidatul PNL-PSD la Primîria Capitalei. Telespectatorii vor afla care este istoria acestei candidaturi neașteptate, de ce își dorește fotoliul de primar general și în ce măsură este pregătit pentru campania electorală sau pentru o retragere răsunătoare.

„I s-au înmuiat vreodată genunchii medicului ortoped Cătălin Cîrstoiu?”, „Ați facturat la privat pacienții operați la stat?”, „Cum i se schimbă viața unui om care a învins cancerul?”, „Cine a scos din joben candidatura dvs.?”, „Vă mai temeți de trădarea PSD?”, „Sunteți gata să vă luptați fără mănuși cu Piedone?”, „Cu ce sunteți mai bun decât Nicușor Dan?”,

„Sunteți pregătit cu adevărat pentru politică?” sunt doar câteva dintre întrebările adresate lui Cătălin Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu, adevărul despre candidatura sa la Primăria Capitalei

După ce a fost anunțat candidat la Primăria Generală în 3 sondaje de opinie, Cîrstoiu a ajuns pe locul 3, în timp ce candidații de pe locurile 1 și 2, Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone se schimbă între ei de la un sondaj la altul.

Cătălin Cîrstoiu a oferit răspunsuri în emisiune, cu privire la motivul pentru care candidează, dar și acela pentru care este atacat de adversarii săi, în lupta pentru postul de primar general al Capitalei.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Păi nu e cazul meu, Doamna Rifai.

Nu e cazul meu. În primul rând, nici nu știu cine e domnul ăla deputat. Acum de Piedone știm cu toții, dar domnul deputat nu știu cine e și mă mir că își dă dânsul cu părerea despre oameni pe care nu-i cunoaște sau poate el mă cunoaște. El e deputat, eu sunt doctor.

Eu am profesie, alții n-au. Doamna Rifai, eu, după această candidatură, voi fi sau nu primar.

Sigur voi, dar medic sunt. Eu am o meserie, Doamna Rifai, și asta nu mi-o ia nimeni. Asta e diferența între mine și mulți alții.

Aș vrea să vă mai spun un lucru. Dacă tot sunt eu candidatul pe locul 3, veșnicul candidat pe locul 3, de ce mă atacă atât de mult toți? E un jihad, vorba lui Marcel Ciolacu, de parcă am devenit cel puțin președintele României suspendat la un referendum.

E de neînțeles.

Și mai e un lucru. Eu știu de ce mă atacă. Sunt interese majore legate de Primăria generală a Capitalei, iar interesele astea majore sunt interese imobiliare. Aici este ironia sorții, că spunem de multă vreme „ia uite rechinii” și noi batem palma cu ei. Rămâne o mare lecție cum niște interese economice pot să influențeze media, presa și viața unor oameni,” a declarat Cătălin Cîrstoiu în cadrul emisiunii.

Urmăriți întreaga ediție în videoclipul de mai jos: