Cătălin Cîrstoiu, după ce a primit cel mai crunt diagnostic: „Îmi doream un copil..am plecat, am lăsat tot” Cum s-a schimbat viața candidatului la primăria Capitalei după diagnosticul de cancer

Author: Laura Macovei
Actualizat: 22 apr 2024, 13:15

Cătălin Cîrstoiu, după ce a primit cel mai crunt diagnostic: „Îmi doream un copil..am plecat, am lăsat tot” 

Sursa: Captură YouTube

Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar și candidatul Alianței PSD-PNL la Primăria Capitalei, a fost invitat duminică, 21 aprilie, la emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai", difuzată imediat după show-ul de aventură "Insula de 1 milion" de la Kanal D.

Cîrstoiu este managerul Spitalului Universitar de Urgență din București și ocupă poziția de decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității Carol Davila din 2016. Deși este fiul fostului politician Ion Cîrstoiu, părea să nu fie interesat de scena politică.

Totuși, în luna martie, a surprins pe toată lumea când a fost desemnat candidatul PNL-PSD la Primăria Capitalei. Prin intermediul celor 40 de întrebări, telespectatorii vor afla istoria acestei candidaturi neașteptate, dar și detalii neștiute din spatele bolii nemiloase pe care a descoperit-o în 2009.

I s-au înmuiat vreodată genunchii medicului ortoped Cătălin Cîrstoiu?”, Ați facturat la privat pacienții operați la stat?”, „Cum i se schimbă viața unui om care a învins cancerul?”, „Cine a scos din joben candidatura dvs.?”, Vă mai temeți de trădarea PSD?”, Sunteți gata să vă luptați fără mănuși cu Piedone?”, „Cu ce sunteți mai bun decât Nicușor Dan?”,

Sunteți pregătit cu adevărat pentru politică?” sunt doar câteva dintre întrebările adresate lui Cătălin Cîrstoiu la „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Cum i s-a schimbat viața lui Cătălin Cîrstoiu, după diagnosticul de cancer

În 2009, Cătălin Cîrstoiu își aranja cravata, moment în care a simțit un nodul în zona gâtului. Îngrijorat, acesta a mers la mai multe investigații la o clinică din Viena.

În urma unei biopsii, medicul, care atunci avea vârsta de 35 de ani, a primit cel mai crunt diagnostic: cancer. 

Din fericire, Cătălin Cîrstoiu a reușit să învingă boala, însă traumele psihice vor rămâne pentru totdeauna. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Nu e deloc un moment fericit.

Acum vorbesc poate un pic mai detașat despre treaba asta prin prisma faptului că am trecut prin boala asta. La vârsta aia, să primești o astfel de veste, a fost o tragedie reală, pentru că, mie mi s-a părut la momentul ăla că s-a năruit tot.

Vă dați seama că voiam un copil, dar a trecut la realizări care pot fi făcute dacă trăiesc.

Mi-e foarte greu să îmi aduc aminte și acum, ca părinte, îmi dau seama ce a fost în sufletul părinților mei. Numai părinte să nu fii și să-ți vezi copilul așa. Mă gândesc ce aș avea eu în suflet.

Da, a fost un moment greu. Am plecat, am lăsat tot. Iar faptul că soția mea a fost alături de mine, părinții mei au fost, soția mea a plecat alături de mine.

A fost un moment foarte dificil. O cumpănă reală care, din fericire, a trecut.

M-a făcut să văd altfel lucrurile, m-a făcut să văd că fiecare zi trebuie să o închei fiind mulțumit, că ce ai făcut a fost bine, că n-ai greșit, că oricum nu se mai întoarce nimic, absolut nimic. Trăiește-ți fiecare zi ca și cum ar fi ultima,” a declarat aceasta la 40 de întrebări cu Denise Rifai.