Noi sortimente de înghețată au fost scoase de pe rafturile din magazine din cauza conținutului excesiv de oxid de etilenă. Lista loturilor contaminate

,
Noi sortimente de înghețată au fost scoase de pe rafturile din magazine din cauza conținutului excesiv de doxid de etilenă.
Noi sortimente de inghetata contaminate

Trei mari rețele de magazine recheamă mai multe loturi de înghețată care s-au dovedit a avea o cantitate ridicată de oxid de etilenă în compoziție. Care sunt loturile de care clienții trebuie să se ferească?


In articol:

Trei dintre cele mai cunoscute rețele de hypermarketuri din România recheamă mai multe loturi de înghețată din cuza conținutului de oxid de etilenă pe care îl au în compoziție și care a depășit limita permisă de reglementările în vigoare.

Noi loturi de înghețată au fost rechemate de furnizori

Lanțurile de hypermarketuri Cora, Auchan și Carrefour recheamă mai multe loturi de înghețată “La Strada Căpșune”,  după ce s-a descoperit că conține o cantitate peste limita admisă de oxid de etilenă.

Noi sortimente de înghețată au fost scoase de pe rafturile din magazine din cauza conținutului excesiv de doxid de etilenă.
Lista loturilor de inghetata contaminate

Potrivit ANSVSA, firma Macromex, în calitate de proprietar al mărcii de înghețată ”La Strada”, produsă în Franța, a fost informată de unul dintre furnizorii săi cu privire la o problemă a stabilizatorilor de plante, al căror conținut de oxid de etilenă depășește cu mult limita normală.

Stablizatorii pe bază de plante utilizați în producerea acestui tip de înghețată sunt folosiți în cantități extrem de mici pentru produsele finite, astfel este precizat că nu prezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor, se arată în informare.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români! Aceste înghețate vor fi scose de pe piață. Sunt nocive! Cum puteți primi banii înapoi, dacă le-ați cumpărat

De asemenea, consumatorii sunt rugați să returneze, la magazinul de la care au cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile care se regăsesc pe lista pusă la dispoziție de ANSVSA, până la data de

16.08.2021.

Iată care sunt loturile care au fost rechemate:

SORBET CAPSUNE 12X120ML LA STRADA lot L21034C1 cu termen de expirare 03/02/23

SORBET CAPSUNE 500ML LA STRADA lot L21041C4 data de expirare 10/02/23

SORBET CAPSUNE 500ML LA STRADA lot L21043C1 data de expirare 12/02/23

SORBET CAPSUNE 500ML LA STRADA lot L20198C2 data de expirare 16/07/22

Potrivit Comisiei Europene, produsele care conțin un aditiv numit roșcovă și contaminat cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa, vor trebui retrase de pe piața din europa chiar dacă pesticidul nu a fost detectat.

De asemenea, inspectorii sanitari au retras de pe rafturile din magazine mai multe sortimente de înghețată care au în compoziție oxid de etilenă.

Citeste si: Alertă ANSVSA! Alimente CONTAMINATE în magazine. Toți românii trebuie să țină cont de asta când merg la cumpărături

 

Citește-ne pe
Citește și:

Alertă ANSVSA! Alimente CONTAMINATE în magazine. Toți românii trebuie să țină cont de asta când merg la cumpărături

Neutra Elveție votează în favoarea căsătoriei între persoanele de același sex/ REFERENDUM

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

ANUNȚUL care afectează milioane de români! Aceste înghețate vor fi scose de pe piață. Sunt nocive! Cum puteți primi banii înapoi, dacă le-ați cumpărat

ANUNȚUL care va afecta milioane de români. Aceste produse vor fi complet scose de pe piață. Sunt nocive pentru sănătate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies