Alertă ANSVSA! Alimente CONTAMINATE în magazine. Toți românii trebuie să țină cont de asta când merg la cumpărături

,

Alertă ANSVA în ceea ce privește produsele cele mai consumate de oameni în perioada verii. Este vorba despre câteva sortimente de înghețată care s-au dovedit a fi un pericol pentru sănătate. Toți românii trebuie să știe de ce să se ferească.


In articol:

Mai multe loturi de înghețată au fost retrase de pe rafurile din supermarketuri, mai exact, cele Milka Ministick și Kit Kat înghețată pe băț, după ce s-a dovedit că conțin o substanță care este toxică pentru organismul uman.

Înghețata, retrasă de pe rafurile din supermarketuri

Înghețata a fost deja retrasă de pe rafurile din magazine, însă, cei care au apucat să le achiziționeze sunt rugați să nu le consume, să le distrugă sau să le ducă înapoi la magazinul de unde le-au cumpărat, își vor primi banii înapoi.

Înghețata din supermarketuri un adevărat pericol pentru sănătate.
Inghetata, retrasa de pe rafturi[Sursa foto: PixaBay]

Înghețatele infestate au fost distribuite într-un lanț cunoscut de magazine din România. Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori a fost deja declanșată la cerințele furnizorului, după ce s-a constatat că în compoziția acestora se regăsește o substanță toxică.

S-a dovedit că aceste produse conțineau un ingredient care avea un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă. Toate produsele care au fost retrase urmează să fie distruse.

Citeste si: ANUNȚUL care va afecta milioane de români. Aceste produse vor fi complet scose de pe piață. Sunt nocive pentru sănătate

”Considerând ca sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul.

Este necesara prezentarea bonului fiscal”, au transmis reprezentanții Mega Image. 

Înghețata din supermarketuri un adevărat pericol pentru sănătate.
Inghetata cu dioxid de etilena[Sursa foto: PixaBay]

Cei care au achiziționat deja produsele sunt rugați să le returneze pânaă la data de 16.08.2021. Substanța care s-a descoperit în înghețată este oxid de etilenă și este un compus chimic care se folosește, în general, ca dezinfectant.

Conform specialiștilor, problemele de sănătate ar putea fi declanșate doar dacă înghețata este consumată în exces.

”E foarte adevărat că această substanţă ingerată mult timp poate produce afecţiuni pulmonare, cancer, atacă ficatul, iar ficatul este cel care sintetizează ce mâncăm”, a declarat Adela Balea, inginer chimist.

În ultima perioadă mai multe loturi cu înghețată au fost retrase de pe rafturile din magazine, astfel, directorul ANSVSA îi sfătuiește pe consumatori să intre pe site-ul ANSVSA pentru a vedea pozele cu loturile de înghețată în care s-a descoperit excesul de etilenă.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români! Aceste înghețate vor fi scose de pe piață. Sunt nocive! Cum puteți primi banii înapoi, dacă le-ați cumpărat

 

Citește-ne pe
Citește și:

Reactia Premierului Florin Cîțu dupa ce a fost intrebat daca vor îngheța salariile bugetarilor! Ce se va întampla daca datoria publica va atinge 50% din PIB?

VIDEO Ludovic Orban trage ultimele gloanțe înainte de Congres: 'Nu știu metabolismul deciziei domnului Cîțu de a candida'

Simona Halep îl DISTRUGE pe Smiley! De ce NU l-a vrut la nunta ei sub nicio formă! Ce s-a întâmplat între cei doi

ANUNȚUL care afectează milioane de români! Aceste înghețate vor fi scose de pe piață. Sunt nocive! Cum puteți primi banii înapoi, dacă le-ați cumpărat

ANUNȚUL care va afecta milioane de români. Aceste produse vor fi complet scose de pe piață. Sunt nocive pentru sănătate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies