Noi restricții de la 1 iulie, valabile în toată România! Intră în vigoare de azi

,
Noi restrictii de la 1 iulie, valabile in toata Romania! Intra in vigoare de azi
Restrictii de la 1 iulie[Sursa foto: PixaBay]

Astăzi, 1 iulie, se dă startul unei noi etape de relaxare a măsurilor care au fost impuse pe perioada pandemiei de coronavirus. Românii vor putea participa într-un număr mai mare la evenimente private, culturale sau sportive . Totodată, programul restaurantelor, cluburilor și cafenelelor se prelungește cu două ore.


In articol:

Noi relaxări intră în vigoare de astăzi, 1 iulie 2021, în România, potrivit deciziei Guvenrului. Lista cu noile măsuri este destul de amplă, românii vor putea participa într-un număr cât mai mare la evenimente private, culturale și sportive.

De asemenea, programul cluburilor, resturantelor și cafenelelor se va prelungi cu două ore.

Ce alte relaxări mai intră în vigoare de la 1 iulie. Iată listă cu noile măsuri 

O nouă etapă de relaxare a măsurilor care au fost implementate pe perioada pandemiei intră în vigoare de la 1 iulie, astfel, începând de astăzi, hotelierii vor putea caza turiști la capacitatea maximă. De asemenea, se vor putea organiza festivaluri, concerte cu un număr de peste 2.500 de spectatori, cu condiția să fie vaccinați.

Noi restrictii de la 1 iulie, valabile in toata Romania! Intra in vigoare de azi
Se organizează festivaluri[Sursa foto: PixaBay]

Activitățile culturale, artistice și de divertisment vor putea fi organizate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, pentru ca evenimentele să se poată desfășura în condiții optime trebuie să fie asigurat un spațiu minim de 2 mp pentru fiecare persoană. Doar persoanele care s-au imunizat vor putea participa la evenimente, cu condiția că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. De asemenea, persoanele care prezintă cu test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau un test antigen nu mai vechi de 24 de ore, precum și cele care au trecut prin boală în perioada curpinsă între 15 zile și 90 de zile vor putea lua parte la evenimente.

Organizatorii pot desfășura evenimente și cu mai mult de 2.500 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva COVID-19. 

Citeste si: Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie! Nunți cu sute de persoane, concerte cu până la 2.500 de participanți

De la 1 iulie, crește numărul persoanelor care pot merge pe stradă în grup de la 8 persoane la 10.

Organizarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive) se va permite cu participarea a 150 de persoane la exterior și 100 la interior, dacă rata de infectare cumulată la 14 zile în localitate sau județ este mai mică de 3 la mia de locuitori și sunt respectate toate măsurile de prevenție. Organizarea nunților și botezurilor se poate realiza și cu un număr de 300 de persoane, însă în condițiile în care toate persoanele sunt vaccinate, care prezintă un test PCR negativ sau care au trecut deja prin boală.

Noi restrictii de la 1 iulie, valabile in toata Romania! Intra in vigoare de azi
Organizarea nuntilor si botezurilor de la 1 iulie[Sursa foto: PixaBay]

Activitatea operatorilor econmomici care se ocupă de gestionarea locurilor de joacă în spații închise va fi permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă.

Organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații închise va fi permisă la capacitatea de 50% din capacitatea maximă a spațiului. Salile de sport/fitness își vor desfășura activitatea la capacitatea maximă a spațiului. De asemenea, crește capacitatea numărului de persoane care au acces în interiorul sălilor de jocuri de noroc. 

Noi restrictii de la 1 iulie, valabile in toata Romania! Intra in vigoare de azi
Activitatile sportive se vor desfasura la 50% din capacitate [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Decizie radicală! Te vaccinezi sau îți pierzi locul de muncă? Unde s-a impus această regulă

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

1 iulie vine cu schimbări majore pe toate planurile: scumpiri pe bandă rulantă, relaxarea măsurilor, certificatul digital Covid-19 și contribuția personală în sănătate

Efect de domino: Criza energetică din Europa începe să se resimtă şi asupra alimentelor

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Prima țară care renunță la restricții! Persoanele care se pot bucura de viața normală

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies