/OFICIAL/ Scumpiri de la 1 iulie 2021 și măsuri de relaxare a restricțiilor. Lista schimbărilor pentru luna iulie 2021

,
scumpiri de la 1 iulie 2021
Autoritățile anunță un val de scumpiri începând cu 1 iulie 2021[Sursa foto: unsplash]

Luna iulie 2021 aduce un val de scumpiri, dar și noi măsuri de relaxare a restricțiilor în România. Ce schimbări îi așteaptă pe români de la 1 iulie 2021?


In articol:

Începând cu 1 iulie 2021, autoritățile au anunțat noi scumpiri, dar și schimbări importante în sănătate și pe plan social.

Ce urmează să se întâmple în România de la 1 iulie 2021? Lista completă a măsurilor care vor intra în vigoare la început de lună.

Scumpiri de la 1 iulie 2021. Unde vor crește prețurile?

Luna iulie 2021 vine cu scumpiri. Practic, românii vor plăti mai mult pentru energie și va exista o scumpire și la gaze în iulie 2021. 

Toți românii care nu au reușit să încheie contracte de energie pe piața liberalizată vor plăti mai mult începând cu luna iulie a anului 2021. Mai exact, principalii furnizori de energie electrică au anunțat scumpiri de la 1 iulie 2021 cu până la 7%. Scumpirile în domeniul energiei pot fi cuprinse între 3 și 13%, după cum au anunțat autoritățile. Românii trebuie să știe că furnizorii nu mai au obligația de a le face cunoscută consumatorilor oferta cea mai mică, măsură care intră în vigoare tot de la 1 iulie 2021. 

Scumpire gaze 2021. Ce anunț au făcut autoritățile?

De la 1 iulie 2021 este anunțată și o scumpire a gazelor. Prețul acestora ar urma să fie majorat cu până la 20% în perioada imediat următoare. Chiar dacă schimbările nu se vor vedea curând, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, atenționează că diferențele vor fi vizibile în sezonul rece, atunci când românii ar putea plăti chiar și cu 100 sau 200 de lei mai mult pentru factura la gaze.

„A apărut momentul de criză din ianuarie, lumea s-a alertat, am văzut creşteri mari la electricitate, pe care acum le vedem în inflaţie. Mare parte din creşterea preţurilor din ultimele luni e legată de creşterea preţului la energie. E bine că se liberalizează piaţa de gaze şi piaţa de electricitate la casnici. Important e să convingem cât mai mulţi oameni să treacă la contracte care să fie mai avantajoase pentru ei.

La gaze, acum, vara, diferenţa nu e mare, dar când va veni iarna, la cei care se încălzesc pe gaze, estimările noastre sunt că diferenţa pe lună va fi de cam 100- 200 de lei. Nici eu nu m-am organizat bine, am trecut abia în ianuarie, am prins şi eu vreo două luni de iarnă pe contractul vechi. La noi timpul e problema cea mai mare. Nu e foarte simplu să pricepi factura de gaze şi electricitate, pot fi un pic mai prietenoase.”, a precizat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, potrivit adevarul.ro.

Citeste si: LEGE: Se dă zi liberă pentru vaccinare. Când intră măsura în vigoare?

scumpire gaze 2021
Gazele se vor scumpi de la 1 iulie 2021[Sursa foto: unsplash]

Măsuri de relaxare a restricțiilor de la 1 iulie 2021

Pe lângă scumpiri, luna iulie 2021 aduce și vești bune pentru români. Au fost adoptate mai multe măsuri de relaxare a restricțiilor impuse în timpul pandemiei de coronavirus în România. Mai exact, de la 1 iulie 2021, nunțile și botezurile se vor putea desfășura cu maximum 100 de persoane în interior și 150 în exterior, cu condiția ca în localitatea sau județul în care este organizat evenimentul, rata de incidență să fie sub 3 cazuri la 1000 de locuitori.

Tot de la 1 iulie 2021 este permisă și organizarea nunților cu 300 de invitați, dar doar dacă se asigură o suprafață de 2 metri pătrați pentru fiecare persoană, iar participanții la eveniment sunt vaccinați, au trecut prin boală sau au asupra lor un test covid-19 negativ.

masuri relaxare 1 iulie 2021
Restricțiile vor fi relaxate începând cu luna iulie 2021[Sursa foto: unsplash]

Hotelurile din România vor funcționa la capacitatea maximă, barurile, cluburile și sălile de jocuri de noroc vor funcționa la 70% din capacitatea maximă și pot rămâne deschise până la ora 2 noaptea.

Veștile sunt bune și pentru cei care vor să meargă la festivaluri începând cu 1 iulie 2021.  Astfel de evenimente vor putea fi organizate cu maximum 2500 de persoane, însă se păstrează obligativitatea purtării măștii de protecție, iar participanții trebuie să fie vaccinați, să se fi testat pentru coronavirus și rezultatul să fie negativ sau să fi trecut prin boală.

Luna iulie 2021 aduce în România și pașaportul de vaccinare. Acesta a fost realizat Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și le va fi de folos românilor care și-au programat vacanța în alte țări. Acest certificat verde digital european va arăta dacă o persoană s-a vaccinat anti-Covid-19, dacă a trecut prin boală sau dacă a făcut un test covid-19, iar rezultatul este negativ.

Citeste si: Prima țară care renunță la restricții! Persoanele care se pot bucura de viața normală

 

Citește-ne pe
Citește și:

Liberalizarea pietei de energie. Mai sunt doar cateva zile pana la termenul limita de schimbare a furnizorului de energie electrica!

Răspuns HALUCINANT al Prefecturii București legat de Congresul PNL cu peste 5.000 de oameni: 'Este treaba lor'

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

Site-ul de unde veți putea descărca certificatul verde COVID-19 începând cu 1 iulie

ULTIMA ORĂ: Legea anti-LGBT face ravagii. Ungaria riscă eliminarea din UE

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies