Decizie radicală! Te vaccinezi sau îți pierzi locul de muncă? Unde s-a impus această regulă

,
Decizie radicală! Te vaccinezi sau îți pierzi locul de muncă? Unde s-a impus această regulă
vaccinul devine obligatoriu [Sursa foto: PixaBay]

Vaccinul a devenit obligatoriu, autoritățile nu le oferă posibiltatea angajaților care lucrează cu publicul să decidă dacă vor să se vaccineze sau nu. Aceștea sunt obligați, altfel își pierd locul de muncă. Această decizie radicală a stârnit controverse.


In articol:

Vaccinul nu mai este o decizie personală în această țară, autoritățile au decis să impună oblogativitatea imunizării angajaților care lucrează în domenii care necesită intercațiunea cu publicul. Dacă angajații cu nu sunt de acord cu vaccinarea vor fi în situația de a-și pierde locul de muncă.

Te vaccinezi sau îți pierzi locul de muncă

Vaccinarea anti-Covid este, teoretic, voluntară în Rusia, însă autoritățile sovietice au impus o politică care obligă angajații care lucrează în domenii în care interacționează cu pubicul și nu numai, să se imunizeze dacă vor să-și păstreze locul de muncă.

Decizie radicală! Te vaccinezi sau îți pierzi locul de muncă? Unde s-a impus această regulă
Te vaccinezi sau îți pierzi locul de muncă? [Sursa foto: PixaBay]

Rusia se confruntă cu o rată redusă de vaccinare și cu o creștere rapidă a numărului de infectări și de decese, astfel autoritățile au anunțat în urmă cu o săptămână că cel puțin 60% din angajații din servicii, de la catering la transporturi și nu numai, sunt obligați să se vaccineze cu prima doză până la 15 iulie.

”Vaccinarea rămâne voluntară”, a insistat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Chiar dacă oficialul a precizat că orice persoana poate refuza vaccinul, adevărul este că oamenii care nu se vaccinează riscă să rămână fără loc de muncă.

”Dacă un moscovit lucrează în sectorul serviciilor și trebuie să își facă vaccinul, dar a decis să nu se vaccineze, pur și simplu trebuie să își caute alt loc de muncă.

Și dacă vrea, își poate căuta un loc de muncă în alt loc care nu are legătură cu aceste domenii unde este cerută vaccinarea”, a explicat Peskov.

Citeste si: LEGE: Se dă zi liberă pentru vaccinare. Când intră măsura în vigoare?

O nouă măsură a fost implementată luni, rușii care vor să treacă pragul restaurantelor și cafenelelor trebuie să prezinte dovada vaccinării, prezentarea unui test negativ sau că au trecut prin boală în ultimele șase luni.

Presiunea se resimte plin în sistemul sanitar, atât la Sankt Petersburg, cât și la Moscova, acestea sunt cele mai afectate orașe.

Decizie radicală! Te vaccinezi sau îți pierzi locul de muncă? Unde s-a impus această regulă
Vaccinul este obligatoriu in Rusia[Sursa foto: PixaBay]

Numărul deceselor a ajuns la recordul de 133.893, dar specialiștii susțin că cifra reală este mult mai mare și asta din cuza modului în care oficialii ruși înregistrează decesele de COVID.

Campania de vaccinare este pe butuci în Rusia, rata de imunizare este critică, chiar dacă a fost prima țară care a aprobat vaccinarea anti-Covid.

în august 2020, înainte ca serul să treacă de toate testele.â

Citeste si: 1 iulie vine cu schimbări majore pe toate planurile: scumpiri pe bandă rulantă, relaxarea măsurilor, certificatul digital Covid-19 și contribuția personală în sănătate

 

Citește-ne pe
Citește și:

1 iulie vine cu schimbări majore pe toate planurile: scumpiri pe bandă rulantă, relaxarea măsurilor, certificatul digital Covid-19 și contribuția personală în sănătate

În prag de iarnă, Nicușor Dan curăţă statuile - Val de CRITICI la postarea de pe Facebook: Nu vă pute, că e vizavi de Primărie?

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

BILANȚ coronavirus România, 28 iunie 2021. Bilanțul actualizat pe județe

Valeriu Gheorghiță, liniștea dinaintea furtunii! Șeful campaniei de vaccinare a făcut noi declarații despre valul patru al pandemiei: ”Tulpina Delta are o rată crescută de atac”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies