Noi reguli de călătorie în UE de la 1 februarie! Certificatul verde fără doza booster va fi valabil doar nouă luni

,
Covid

Noi reguli de călătorie în UE de la 1 februarie! Certificatul verde fără doza booster va fi valabil doar nouă luni

[Sursa foto: Pexels]

Regulile de călătorie în UE se schimbă începând de astăzi, 1 februarie 2022. Certificatul verde va fi valabil maxim nouă luni fără doza booster.


In articol:

Comisia Europeană a adoptat pe 21 decembrie 2021 un act delegat prin care certificatul verde va fi valabil maxim nouă luni fără doza booster de vaccin anti-COVID-19.

Certificatul verde fără doza booster va fi valabil maxim nouă luni

Covid

Noi reguli de călătorie în UE de la 1 februarie! Certificatul verde fără doza booster va fi valabil doar nouă luni

[Sursa foto: Pexels]

În cazul persoanelor vaccinate cu doza unică, valabilitatea certificatului verde este de 270 de zile de la administrare.

În cazul vaccinurilor cu două doze, valabilitatea este de 270 de zile de la administrarea celei de-a doua doze sau, pentru persoanele vindecate de COVID-19, 270 de zile de la prima administrare, în funcţie de strategia naţională de vaccinare. 

Citeste si: Bilanț coronavirus marți, 1 februarie 2022. Un nou record negativ. Peste 40,000 de cazuri în ultimele 24 de ore

„Începând de mâine, va exista o normă la nivelul UE cu privire la durata de acceptare a certificatelor de vaccinare pentru seriile de vaccinare primară atunci când sunt utilizate în contextul călătoriilor transfrontaliere. Acest lucru reflectă scăderea puterii de protecţie a vaccinului şi subliniază importanţa administrării unui rapel. Cu sprijinul experţilor din cadrul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor şi al Agenţiei Europene pentru Medicamente, Comisia va monitoriza îndeaproape dacă sunt necesare adaptări viitoare ale acestei norme”, a transmis comisarul pentru justiţie, Didier Reynders.

Citeste si: Certificatul verde expiră pentru persoanele care nu și-au făcut doza booster. Când intră în vigoare noile măsuri

După cum s-a stabilit în decembrie, rapelurile vor fi înregistrate după cum urmează:

  • 3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii de vaccinare primară cu 2 doze;
  • 2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doza unică, sau pentru o doză dintr-un vaccin cu 2 doze administrat unei persoane vindecate.

Certificatele care au fost eliberate în mod diferit înainte de această clarificare trebuie să fie modificate şi eliberate din nou, pentru a se asigura diferența dintre dozele de rapel şi situaţia vaccinării complete.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Românii pot face nunți din nou! Mii de oameni au umplut târgul de nunți, după ce Alexandru Rafila a anunțat că nunțile pot avea loc din nou

Anunțul zilei vine de la ministrul Boloș: România a finalizat documentația pentru accesarea a 44 de miliarde de euro

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce se întâmplă cu nunțile programate în luna februarie 2022. Când vor putea fi organizate din nou evenimente private în România

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies