Noi dezvăluiri în cazul dopajului Simonei Halep. Cum ar fi fost contaminată, de fapt, sportiva

Author: Lavinia Medrea

Cum ar fi fost contaminată, de fapt, Simona Halep

Sursa: Instagram Simona Halep

Simona Halep, cea mai de preț tenismenă a României, a fost testată pozitiv cu un drog pe care nu l-a luat de bunăvoie, lucru care o afectează în cariera ei de sportivă.

Simona Halep a anunțat, pe 21 octombrie 2022, că a fost sabotată prin faptul că, în corpul ei, a ajuns un drog pe care nu l-a luat de bunăvoie. 

Cum ar fi fost contaminată, de fapt, Simona Halep

Amir Khan, un boxer britanic, a avut o situație similară cu cea a Simonei Halep. Deși a cheltuit aproape 100.000

de lire sterline pentru a-și dovedi nevinovăția și a și câștigat, sportivul tot a fost suspendat pentru doi ani.

„Nu am trișat niciodată în viața mea! Nu vreau să fiu amintit pentru așa ceva. Eu sunt cel care a solicitat testarea luptei. Doza mică de substanță ar fi putut pătruns în organismul meu fi prin strângerea mâinilor oamenilor”, a spus Amir Khan, relatează  MSN.

Citește și: Doliu în familia Simonei Halep! Bunica tenismenei s-a stins din viață. Mesajul sfâșietor postat de sportivă pe rețelele de socializare

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ambii sportivi, Simona Halep și Amir Khan, au fost depistați pozitiv cu o cantitate mică de roxadustat în corp. La momentul în care a fost suspendată, Simona Halep s-a declarat confuză și trădată, precizând că n-a avut niciodată de gând să trișeze în asemenea mod.

Mesajul transmis de Simona Halep

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce a reprezentat cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, deoarece este total împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată.

Confruntându-mă cu o astfel de situație nedreaptă, mă simt complet confuză și trădată.

Citește și: Simona Halep, fotografie controversată pe o rețea de socializare. În ce ipostază amuzantă s-a pozat tenismena

Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună știință vreo substanță interzisă și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu este vorba de titluri sau de bani. Este vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu jocul de tenis în ultimii 25 de ani”, a declarat Simona Halep, pe contul ei oficial de Instagram.