Cum a ajuns, de fapt, Roxadustatul în organismul Simonei Halep. Adevărul a ieșit acum la iveală! „Urmează mai multe etape”

Author: Lavinia Medrea

Adevărul a ieșit acum la iveală! „Urmează mai multe etape”

Sursa: Instagram Simona Halep - colaj Kanal D

S-ar fi dovedit modul în care substanța Roxadustat a ajuns în organismul Simonei Halep, și anume printr-un supliment contaminat, a cărui etichetă nu menționa existența substanței respective. Cristian Jura, judecător român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a explicat ce urmează pentru sportivă.

Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat.

  Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Cristian Jura, citat de  ProSport.

S-a aflat cum a ajuns Roxadustatul în organismul Simonei Halep

În cazul în care scenariul menționat anterior nu se materializează, Simona Halep ar trebui să demonstreze, în continuare, că nu a ajuns cu voia ei Roxadustatul în organism. 

„Sportiva se află, în continuare, în acest moment între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni, și suspendarea de 4 ani din activitatea sportivă.  Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească  foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive. 

Citește și: Ce se întâmplă în aceste momente cu Simona Halep, după ce a fost acuzată de dopaj! Tenismena începe cel mai greu meci din viața ei

Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei. Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței. Adică, sportivul sau altă persoană să dovedească faptul că Simona nu a știut sau suspectat și că nu putea în mod rezonabil să știe sau să suspecteze, chiar prin manifestarea celei mai atente precauții, faptul că a folosit sau că i s-au administrat substanțe interzise sau că a folosit metode interzise”, a mai explicat judecătorul.

Prin ce etape trebuie să treacă Simona Halep

„Procedural, urmează mai multe etape. Mai întâi, e o audiere provizorie organizată în fața Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului. În această etapă este posibilă ridicarea suspendării provizorii a sportivei, ținând cont de dovezile că a ingerat un supliment contaminat. 

Ce este Roxadustat, substanța interzisă la care a fost testată pozitiv Simona Halep

Citește și: Investigația a luat sfârșit! Simona Halep este acuzată oficial de dopaj. Ce opțiuni are tenismena pentru a scăpa de suspendarea de 4 ani

Dar aș face o precizare importantă.   Așa cum este posibilă ridicarea suspendării provizorii, la fel de bine ea poate fi menținută, depinde foarte mult de probatoriu , a declarat Cristian Jura. În cazul unei decizii nefavorbile, Simona Halep poate face recurs la TAS abia după judecata ITIA.

„Nu există încă o dată confirmată. Audierea va fi convocată de o organizație independentă, Sports Resolutions, care va decide componența juriului și va confirma detaliile”, a transmis ITIA. „Nu vom confirma data audierii sau audierilor, dar vom comunica rezultatul final atunci când va fi cunoscut”, se mai menționează în declarație.

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies