Noi beneficii pentru magistrați. Senatul a decis ca aceștia să primească bani de la stat pentru plata ratelor la casă

,
plata ratelor la casa pentru magistrați

Senatul a decis ca judecătorii, procurorii și magistrații-asistenți să poată beneficia de plata ratelor la casă 

[Sursa foto: unsplash]

Prin intermediul unui nou proiect de lege, magistrații ar putea beneficia de plata ratelor la casă, ajutorul venind din partea statului. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească?


In articol:

Judecătorii, procurorii și magistrații-asistenți ar putea scăpa de grija plății ratelor la casă în cazul în care aleg să își achiziționeze o locuință printr-un credit imobiliar sau ipotecar. Proiectul de lege care dorește introducerea acestor beneficii pentru magistrați a primit deja acordul Senatului și pentru a intra în vigoare mai are nevoie să treacă de Camera Deputaților, să fie promulgat și apoi publicat în Monitorul oficial. 

Bani de la stat pentru plata ratelor la casă în cazul judecătorilor, procurorilor și magistraților-asistenți 

Un proiect de lege își propune să vină în sprijinul judecătorilor, procurorilor și magistraților-asistenți, oferindu-le acestora noi beneficii din punct de vedere financiar. Mai exact, magistrații ar putea primi bani de la stat pentru a-și plăti creditele pentru locuințe, bani care vor fi acordați în locul compensației lunare pentru chirie.

Inițiatorii legii au precizat că acestor ajutor din partea statului nu poate depăși rata lunară plătită pentru creditul ipotecar sau imobiliar și nici nu se poate acorda în același timp cu compensația lunară pentru chirie. Practic, magistrații vor primi bani pentru a-și plăti ratele în loc să primească bani de chirie, potrivit avocatnet.ro.

La momentul actual, polițiștii, cadrele militare în activitate și militarii recrutați pe bază de voluntariat beneficiază de acest ajutor din partea statului, mai exact primesc bani pentru plata ratelor la casă, motiv pentru care se dorește ca și magistrații să primească aceleași beneficii.

plata ratelor la casa magistrați

Plata ratelor la casă se va acorda în locul banilor pentru chirie 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Pensiile cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei ar putea fi scutite de la impozitul de venit

Astfel, proiectul de lege își dorește modificarea legii privind salarizarea şi alte drepturi ale judecătorilor, procurorilor şi altor categorii de personal din sistemul justiţiei prin introducerea a trei alineate: 

„(1*) Judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie, potrivit alin.(l) şi (2), care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului. In această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut la alin.(2), dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul ipotecar/imobiliar.
(1^) în situaţia prevăzută la alin.(l*), compensaţia lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionată pe timpul carierei. Compensaţia lunară pentru chirie nu se poate acorda concomitent pentru situaţia prevăzută la alin.(l) şi pentru situaţia prevăzută la alin.(l'), caz în care judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţiiasistenţi optează pentru una dintre aceste situaţii.
(1^) Pentru persoanele prevăzute la alin. (L), sumele pot fi justificate cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe.”, se arată în proiectul de lege, potrivit senat.ro.

Proiectul de lege a reușit să treacă de Senat, iar acum merge mai departe către Camera Deputaților. Dacă va primi votul deputaților, legea trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis și apoi publicată în Monitorul oficial pentru a intra în vigoare.

Citeste si: Majorarea indemnizațiilor demnitarilor, adoptată de Senat! Curtea Constituțională respinsese proiectele privind creșterea acestor salarii

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Categoria de români care nu va beneficia de venitul minim de incluziune. Cum se acordă ajutorul de la stat

Ungaria nu stinge becurile și nu stă în frig: țara lui Viktor Orban va vira patru miliarde de euro în conturile rușilor, pentru gaze

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Bani de la stat pentru românii care au în grijă rude în vârstă. Membrii familiei devin astfel îngrijitori informali

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies