Nelu Tătaru a făcut declarații despre al patrulea val al pandemiei! Vaccinarea ar putea fi obligatorie

,
nelu tataru vaccinare
Nelu Tataru a declarat ca vaccinarea obligatorie in cazul adultilor iese din discutie

Fostul Ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații cu privire la posibilitatea impunerii unei obligativități de vaccinare.


In articol:

Priectul de lege pentru vaccinarea obligatorie a fost repus în dezbaterea legislativului și a trecut de cele două camere ale parlamentului. Proiectul de lege trecuse de Senat încă din octombrie 2017. 

Ce a declarat Nelu Tătaru legat de vaccinarea obligatorie

În 2017, în contextul epidemiei de rujeolă care a dus la 36 de decese și mai multe de 10.000 de îmbolnăviri, Ministerul Sănătății a elaborat un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie. Mai multe formulări ambigue din cadrul proiectului legislativ au sârnit dezacord din partea mai multor expozanți ai societății civile.

Astfel, proiectul de lege a fost ”pus la sertar” timp de 3 ani, până când a fost repus în discuție în martie, în plină pandemie COVID. În momentul de față proiectul de lege face referire strict la obligativitatea de vaccinare a copiilor, nu și a adulților.

„Obligativitatea rămâne pentru acea campanie de vaccinare pentru copii. Un vaccin pe care îl știm de 30-40 de ani care a eradicat mai multe epidemii, este necasar să fie obligatoriu, așa ținem sub control o situație, pe care o controlăm totuși de câteva zeci de ani. Dar, obligativitatea unui vaccin, în stări epidemiologice deosebite, sau pentru un vaccin pe care l-am făcut în acest an nu poate merge pe acea obligativitate.”

a declarat Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, pentru TVR.

În aceeași emisiune TV difuzată dminică, 4 aprilie, Nelu Tătaru a declarat că părinții ar putea fi decăzuți din drepturi, dacă refuză imunizarea copiilor. 

Potrivit fostului ministru, dacă părintele nu dorește să își vaccineze copilul, riscă o contravenție de până la 10.000 de lei, potrivit legii vechi a vaccinării.

„În acest moment se discută inclusiv la nivelul consilierii dacă nu acceptă acea consiliere.

Legea a fost întoarsă la comisie și vom stabili și acest aspect (n.r amenda)”, a menționat Nelu Tătaru.

În cazul în care părintele refuză atât vaccinarea copilului, cât și achitarea amenzii, Tătaru a dat de înțeles că acesta ar putea fi decăzut din drepturile parentale.

„În acest moment discutăm la nivelul specialiștilor de la sănătate publică evaluarea și contextul vaccinări acestui copil, care sunt condițiile stricte și care ar trebui să fie partea din lege în care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepte vaccinarea.

În condițiile în care nu există acest drept, copilul va fi preluat de altcineva”, a mențioant Nelu Tătaru.

Citeste si: Nelu Tătaru, declarații după ce România a raportat un număr record de decese din cauza coronavirusului. Vor fi transferați bolnavii de Covid-19 în străinătate?

Vaccinarea copiilor împotriva COVID ar putea începe din toamnă

Coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național, a dezvăluit duminică seara că în toamnă ar putea începe imunizarea copiilor între 12-15 ani, împotriva COVID-19.

Citeste si: Nelu Tataru, anunt important despre posibila carantinare nationala! Ce spune Ministrul Sanatatii despre situatia din Bucuresti!

„Am văzut că compania Pfizer a depus deja la FDA datele pentru a obţine autorizare şi indicaţie pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani ceea ce înseamnă că într-un interval de circa două luni este foarte probabil să avem această autorizare şi de la FDA şi cu siguranţă şi de la Agenţia Europeană a Medicamentului aşa încât cred că din toamnă, din trimestrul al treilea, am putea să avem această indicaţie şi să şi facem acest tip de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, pentru Digi24.

Citeste si: Farmaciile ar putea deveni centre de testare și vaccinare anti-COVID. Nelu Tătaru a venit cu această propunere

 

Citește-ne pe
Citește și:

Nelu Tataru a explicat de ce au fost inchise scolile cand rata de infectare cu COVID-19 era mica, iar acum sunt inca deschise desi exista o rata de infectare mult mai mare!

Urs lovit de o mașină lăsat să agonizeze 12 ore: a încercat să fugă în pădure, dar a fost în cele din urmă eutanasiat - VIDEO

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: „Oricât de dureros ar fi...” Ce se întâmplă cu orele în perioada următoare? Sorin Cîmpeanu, noi detalii despre examenele naționale

Un secretar de Stat în Ministerul Sănătății trage un semnal de alarmă: „Aș vrea să mai fac un apel suplimentar la școli!” Ce a anunțat?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies