Un secretar de Stat în Ministerul Sănătății trage un semnal de alarmă: „Aș vrea să mai fac un apel suplimentar la școli!” Ce a anunțat?

,
Andreea Moldovan, secretar de Stat în Ministerul Sănătății, atrage atenția că este necesar ca elevii să fie testați pentru COVID-19
Andreea Moldovan, secretar de Stat în Ministerul Sănătății, atrage atenția că este necesar ca elevii să fie testați pentru COVID-19[Sursa foto: unsplash]

Andreea Moldovan, secretar de Stat în Ministerul Sănătății, a ținut să tragă un semnal de alarmă cu privire la testarea COVID-19 în rândul elevilor. Ce le-a cerut autorităților?


In articol:

În contextul în care noul coronavirus se răspândește cu rapiditate și în rândul copiilor, Andreea Moldovan, secretar de Stat în Ministerul Sănătății, a dorit să tragă un semnal de alarmă. Andreea Moldovan a precizat că este nevoie ca elevii să fie testați în număr cât mai mare, mai ales atunci când există suspiciuni de îmbolnăvire cu COVID-19.

Andreea Moldovan, secretar de Stat în Ministerul Sănătății, mesaj pentru responsabilii din școli

Andreea Moldovan este secretar de Stat în Ministerul Sănătății și a atras atenția că în cazul în care elevii nu vor fi testați în următoarea perioadă, situația poate scăpa de sub control cu ușurință, iar numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 poate crește dramatic. Andreea Moldovan a precizat că deși în școli există suficiente teste, elevii nu sunt testați, lucru care poate duce la răspândirea coronavirusului în comunitate.

„Aș vrea să mai fac un apel suplimentar la școli, pentru că am avut situația nepoțelei mele. Este un focar cu opt copii în clasă. Ea nu a fost deloc testată, deși există teste, există cabinet medical, există ordin comun al Ministerului Educației cu cel al Sănătății, și totuși copiii nu au fost testați. Fac un apel la cadrele didactice, la cadrele medicale din școli, la asistenții comunitari, să se implice în acest aspect de monitorizare și testare a copiilor în școli.

Este un test similar cu cel al exudatului nazal, care se face. Trebuie cerut consimțământul părintelui, pentru că este vorba de minori, dar aceste teste trebuie să se facă, pentru că este important pentru copii, au atât rol diagnostic, cât și rol preventiv pentru copiii din anturajul celui pozitiv. Rog din suflet să se facă această testare, pentru că neaplicarea ordinului duce la niște situații absolut tragice pentru copii și pentru familiile acestora, pentru că infecția se transmite.”
, a transmis secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, potrivit libertatea.ro .

Citeste si: Anunț de ultim moment pentru elevi! Se închid școlile. Decizie radicală în orașul care a atins o rată de infectare uriașă

La începutul săptămânii, Ministerul Educației a transmis că în intervalul 15-22 martie 2021, un număr de 211 preșcolari și elevi au fost confirmați cu Covid-19.

În plus, alte 279 de persoane care lucrează în școli au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

În mai multe școli din România s-a renunțat la predarea față în față, iar cursurile se desfășoară în mediul online
În mai multe școli din România s-a renunțat la predarea față în față, iar cursurile se desfășoară în mediul online[Sursa foto: unsplash]

Având în vedere situația epidemiologică, 304 clase sau grupe și-au suspendat activitatea față în față și au trecut la predarea online în perioada 15-22 martie 2021.

Citeste si: Nelu Tataru a explicat de ce au fost inchise scolile cand rata de infectare cu COVID-19 era mica, iar acum sunt inca deschise desi exista o rata de infectare mult mai mare!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cele patru semne care îți arată că ai avut Covid-19. Vezi dacă și tu ai fost infectat

S-a decis: Săptămâna viitoare se decide viitorul lui Vlad Voiculescu

Cu cât o plătește Kanal D pe Raluca Dumitru ca să participe la Survivor România? Antena Stars o plătea cu mult mai mai puțin

Caz REVOLTĂTOR la un spital de copii din Iași! Micul dejul oferit micuților, o adevărată bătaie de joc

Anunțul făcut de medicul Adrian Marinescu: „Ne-a prins valul 3 cu...” Ce s-ar putea întâmpla în următoarele două luni în România?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies