Ne plangem ca nu avem ce manca, insa aruncam painea la cosul de gunoi. Tu cata risipa de mancare faci?

Nicio masa fara paine, e regula pe timp de criza. E poate singurul produs la care vanzarile cresc.

Si nici nu-i de mirare, e ieftin si foarte satios. Intrebarea e: Mancam tot ce cumparam? Sau mai mult aruncam banii pe fereastra? Taranii s-au modernizat si nu prea mai fac paine in casa. Prefera sa o cumpere de la magazinul din colt si sa o imparta cu animalele din batatura: „O inmuiem si o dam la porci. Cum s-o aruncam? Am 4 caini. Dai si la caini, dau si la porci”, spun oamenii.

Si sa nu va ganditi ca la oras situatia este diferita! Painea e aruncata pe geam pentru pasarile din cartier. Va prezentam o pensionara care cumpara o paine in fiecare zi. I-ar ajunge doua zile, dar s-a obisnuit sa o manance proaspata. Asa ca arunca resturile pe fereastra: „Aici tin painica care e uscata, aici mai am un pic de paine uscata, aici am cumparat ieri, asta e pentru mine si asta o dam la pasarele”.

De cate ori nu ati facut si dumeavoastra la fel, fara sa stiti ca cineva, intr-un colt de lume, ar fi fost salvat cu o felie de paine: „Acum, in lume, zece milioane de oameni mor de foame si alte 850 de milioane sufera din cauza lipsei de hrana”, afirma Vedat Mirmahmutogullan Turcii dau un exemplu intregii lumi.

Au demarat o campanie prin care isi educa populatia sa nu mai risipeasca painea cea de toate zilele. Dupa un an de campanie in forta, rezultatele s-au vazut : „Datorita acestei campanii, am economisit 1,3 miliarde de dolari”. Campania a avut un real succes in Turcia, asa ca acum tot mai multe tari se gandesc sa o implementeze. In Romania, inceputul ar fi greu, dar nu imposibil.

##VIDEO108099##

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate