Mutațiile virusului COVID-19 nu se mai opresc! A apărut o nouă mutație a variantei Delta, mult mai virală și cauzatoare de decese

,
Covid

Mutațiile virusului COVID-19 nu se mai opresc! A apărut o nouă mutație a variantei Delta, mult mai virală și cauzatoare de decese

[Sursa foto: PixaBay]

Pandemia de COVID-19 devine din ce în ce mai complicată pentru oameni. După apariția variantei Omicron, care a luat prin surprindere pe toată lumea, și-a făcut apariția o nouă mutație a variantei Delta care face probleme mari la granița cu România.


In articol:

Un institut de specialitate al Academiei de Ştiinţe din Ucraina a transmis că noua mutație  a variantei Delta  a fost găsită deja în şapte judeţe ale României, și se pare că este mult mai transmisibilă și duce la complicații sau chiar deces.

Noua mutație a variantei Delta face ravagii la graniță cu România

Covid

Noua mutație a variantei Delta face ravagii la graniță cu România

[Sursa foto: PixaBay]

Conform primelor date, această sub-variantă este mai transmisibilă faţă de celelalte variante ale mutaţiei Delta şi duce, în multe cazuri, la complicaţii care provoacă decesul.

Citeste si: Bilanț coronavirus luni, 27 decembrie 2021. Numărul cazurilor noi de coronavirus aproape s-a dublat în ultimele 24 de ore. Ce se întâmplă cu decesele

Vaccinarea populaţiei merge încă foarte greu. În ţara cu o populaţie de 42 milioane de cetăţeni au fost vaccinaţi până acum doar 13.000.000 de oameni cu două doze.

În ce stadiu este pandemia de COVID-19 în România

Au fost raportate aproape 350 de cazuri noi de COVID-19 în România în ultimele 24 de ore, dar tulpina Omicron încă se răspândeşte în Europa.

Potrivit datelor transmise la nivel CNCCI la data de 26 decembrie 2021, ora 10:00, au fost raportate 349 cazuri de infectări cu COVID-19.

Citeste si: Vești bune pe timp de pandemie! Pacienții infectați cu varianta Omicron, șanse de 70% mai mici să fie spitalizați

Până pe 26 decembrie, în România au fost raportate 1.802.745 de infectări cu COVID-19, dintre care 10.888 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Au fost declarați vindecați 1.732.591

de pacienți. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane infectate cu COVID-19 este de 2.379, dintre care 443 sunt internate la ATI. Dintre cei 443 de pacienți internați la ATI, 42 sunt vaccinați. Din totalul pacienților internați, 49 sunt minori, 45 sunt internați în secții și patru la ATI.

În România, 8.335 de persoane infectate cu COVID-19 stau în izolare la domiciliu, iar 2.595 de persoane sunt în izolare instituționalizată. În carantină la domiciliu sunt 106.230 de persoane iar în carantină instituționalizată se află 55 de persoane.

 

Citește-ne pe

Citește și:

SPECIAL | Povestea Smarandei Brăescu, femeia fantastică a României

Revelionul este anulat! Unde nu se mai serbează Anul Nou din cauza variantei Omicron

Începe nebunia - CDC-ul din SUA declară alertă. OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Prima țară care a autorizat pastila anti-COVID-19 făcută de Merck! SUA o recomandă pentru formele ușoare ale bolii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies