Prepara cele mai bune muraturi, tinand cont de fiecare ingredient in parte. Doar asa vei avea muraturi care nu se inmoaie!
Iata cum sa faci muraturi tari
1.Sarea care se pune la muraturi nu trebuie sa fie iodata! Foloseste sare grunjoasa, fara iod!
2.Marar uscat, hrean, usturoi, seminte de mustar, vita de vie sau frunze de visin toate aceste condimente nu au doar rolul de a da gust bun muraturilor, ci si pe acela de a le conserva bine, fara sa lase bacteriile sa se inmulteasca si
3.Spalatul legumelor care urmeaza sa fie puse in borcane trebuie facut foarte temeinic. Orice fir de praf, orice corp strain care ramane in muraturi poate sa strice tot borcanul. Si prospetimea este importanta! Doar legumele ferme si proaspete sunt bune pentru muraturi!
4.Borcanele tale trebuie sa fie curate si dezinfectate! Capacele trebuie sa se inchida etans, altfel aerul va strica muraturile tale, inainte sa iti dai seama. Daca nu esti sigura ca ai capace bune, foloseste traditionalul celofan cu care sa faci etanseizarea perfect!
5.Locul in care depozitati borcanele cu muraturi trebuie sa fie unul racoros si aerisit! Muraturile nu ar trebui sa stea la lumina directa a soarelui, iar temperatura din spatiul de depozitare nu ar trebui sa varieze prea mult.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Despre muraturi se stie ca acestea se prepara din cele mai vechi timpuri si fiecare reginune are retetele ei, in functie si de felurile de mancare preferate in zona.
Muraturile aduc un plus de sanatate si este bine sa fie consumate in special dupa mesele grase! Romanii iubesc muraturile, iar retetele de muraturi de la noi din tara sunt printre cele mai diverse. Fiecare familie are preferintele ei, insa in toate casele se gasesc muraturi in timpul iernii.Citeste si: Pepeni verzi murati pentru iarna, reteta bunicii! Iata care este secretul!
Citeste si: Iti plac castravetii murati? Uite ce ar trebui sa stii despre ei