Motivul pentru care românii refuză un job plătit cu 500 de lei pe zi: „Nu a mai venit a doua zi”. Situația este similară în mai multe județe din România

Autor: Diana Bostan

Job-ul plătit cu 500 de lei pe zi, dar refuzat de mulți

Sursa: Pixabay

În România, deși salariile sunt printre cele mai mici din UE, există joburi bine plătite care nu atrag mulți candidați. De exemplu, unii angajatori oferă 500 de lei pe zi, dar nu găsesc mereu doritori.

În România, contrastul dintre salariile mici și joburile bine plătite este evident, dar mulți nu sunt interesați să profite de aceste oportunități. De exemplu, unii fermieri oferă 500 de lei pe zi pentru muncă în agricultură, dar se plâng că nu găsesc muncitori disponibili.

Acesta este job-ul plătit cu 500 de lei pe zi, dar refuzat de mulți

Un utilizator din grupul de Facebook „Cei care vor să se mute la țară” a

ridicat problema, întrebând cât se plătește pentru o zi de muncă în agricultură în România. Un fermier din Dâmbovița a povestit, potrivit Adevărul, că „ne-am liniștit, nu mai căutăm, că știm că nu mai găsim. Îl convocăm pe fiu și vine când poate, de la oraș, să ne ajute. Unei vecine i s-au cerut 600 pentru tăiat lemne, pe o zi. Ea se aștepta la 300, i-a dat 500 și cetățeanul nemulțumit nu a mai venit și a doua zi.”

Citește și: De la 1 iulie 2024, suma pe care trebuie să o plătești pentru cumpărarea vechimii pentru pensie se majorează: Cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru fiecare lună

Situația este similară în alte județe, unde oamenii se plâng că nu găsesc muncitori, chiar și atunci când oferă salarii considerate atractive în contextul local. Un alt internaut a remarcat ironic că în timpul iernii, din motive legate de vârstă și probleme de sănătate, nu locuiesc la țară pentru două luni.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Potrivit sursei menționate anterior, acesta a povestit că la începutul lunii noiembrie au achiziționat lemne în valoare de 1.500

de lei, însă acestea nu au fost suficiente pentru întreaga iarnă. Au revenit acasă la sfârșitul lui februarie și au constatat că lemnele s-au terminat în martie, fiind nevoiți să mai cumpere încă 700 de lei de lemne la începutul lunii mai.

Persoana în cauză a menționat că această cheltuială este comparabilă cu costul întreținerii unui apartament la bloc, specificând că în locuința lor nu au gaze, ci doar sobe de teracotă, preferând focul de lemne. 

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că munca în agricultură este mult mai grea

De asemenea, unii muncitori au pus în discuție diferențele semnificative dintre salariile din agricultură și cele din alte domenii. Un utilizator a subliniat că un angajat în agricultură are de îndeplinit sarcini fizice mult mai grele, spre deosebire de un angajat la birou.

Citește și: Românii care urmează să primească 284 de lei în plus la salariu: Legea se va aplica începând cu data de 1 iulie 2024

„Dacă un angajat de birou cu salariu minim primește această sumă pe zi, un om care prestează asemenea muncă, care nu este pentru oricine, este muncă fizică grea, solicitantă, stai mult în soare etc., de ce nu ar primi la fel?”, a spus un internaut, potrivit Adevărul.

Aceste discuții ilustrează nu doar problema lipsei de muncă în anumite sectoare, dar și provocările pe care le întâmpină angajatorii în găsirea forței de muncă adecvate, chiar și în condițiile oferirii unor pachete de salarizare și beneficii suplimentare.