Motivul pentru care în București vor fi aprinse luminițele de Crăciun. Ce spune primarul Capitalei, Nicușor Dan?

,
nicusor dan luminte de craciun
Nicușor Dan, primarul Capitalei, a explicat de ce în București vor fi aprinse luminițele de Crăciun[Sursa foto: Facebook, unsplash]

Deși inițial afirmase că în acest an nu vor exista luminițe de Crăciun în București și nici un târg dedicat acestei sărbători, Nicușor Dan s-a răzgândit. Care este motivul?


In articol:

După ce s-au afișat rezultatele finale ale alegerilor pentru Primăria Capitalei, iar Nicușor Dan a ieșit învingător, acesta a declarat că va folosi banii din buget pentru a rezolva principalele problemele cu care se confruntă bucureștenii, motiv pentru care va renunța la cheltuielile care nu sunt necesare.

Cu toate acestea, Bucureștiul va avea și în acest an luminițe de Craciun. Care este explicația?

Nicușor Dan a făcut anunțul. În București vor fi aprinse luminițele de Crăciun și în acest an

Dacă târgul de Crăciun din acest an nu va mai fi organizat, luminițele de sărbători au fost deja montate pe majoritatea străzilor din București. Nicușor Dan a explicat că această decizie nu îi aparține și că este vorba despre un contract mai vechi, încheiat de fosta administrație și care urmează să expire în acest an. 

luminițe de Crăciun in Bucuresti
Luminițe de Crăciun în București[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Anunțul făcut de Nicușor Dan după tragedia de la Piatra Neamț: „Vom aloca bani pentru...”

„Chestiunea iluminatului de sărbători ține de un contract încheiat între Compania Municipală și un operator privat, contract încheiat pe 3 ani de fosta administrație, care expiră anul acesta. Din informațiile pe care le am, s-au pus deja decorațiunile pe 90% dintre străzi, o să avem aceeași decorare ca și anul trecut.

Există lucruri care sunt în subordinea primarului general, cum sunt primăria şi toate administraţiile din subordine, şi există probleme care sunt în subordinea Consiliului General. Chestiunea iluminatului de sărbători ţine de un contract care este încheiat între o companie municipală, care este în subordinea CGMB, şi un operator privat. Trebuie să avem Consiliu, Consiliul trebuie să schimbe Adunarea generală a acestei companii, Adunarea generală trebuie să schimbe Consiliul de administraţie şi abia în Consiliul de administraţie, bineînţeles, sunt directori executivi şi abia aceste structuri executive pot să discute cu operatorul privat.

Deci, nu a fost o decizie pe care eu o să o am până la acest moment.”, a precizat primarul Capitalei, Nicușor Dan, potrivit hotnews.ro .

Citeste si: Orban şi Nicuşor Dan, controale în spitalele din Capitală: ''Nu am găsit nereguli!''

 

Citește-ne pe
Citește și:

Nicușor Dan, vești proaste: "Suntem pe marginea prăpastiei" Ce decizie importantă a luat primarul Capitalei?

Viktor Orban refuză banii din PNRR-ul Ungariei, dacă UE pune condiții privitoare la legea anti-LGBT

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Vești proaste pentru bucureșteni. Nicușor Dan a făcut anunțul: "Se pregătește o iarnă grea. Bucureștiul va avea trei mari probleme..."

Ce se întâmplă cu târgurile de Crăciun şi Paşte din București? Schimbările anunțate de Nicuşor Dan

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies