Vom avea Târg de Crăciun în 2020? Anunțul președintelui Klaus Iohannis

,
Targ de Craciun
Organizarea targurilor de Craciun este imposibila si inoportuna. Este declaratia presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce la Craiova a inceput montarea casutelor pentru traditionalul targ de sarbatori.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în cadrul unei conferințe de presă, că organizarea târgurilor de Crăciun în plină pandemie este „imposibilă şi inoportună”.


In articol:

Klaus Iohannis a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă despre organizarea târgurilor de Crăciun din acest an, iar răspunsul său a fost unul categoric. Potrivit președintelui, organizarea târgurilor de Crăciun nu poate fi luată în calcul, din punctul său de vedere.

Ce spune Klaus Iohannis despre organizarea târgurilor de Crăciun

„După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună.(...) Da, aceste târguri de Crăciun, în acest an, cu siguranţă nu se pot organiza”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a precizat că de sărbători nu vor putea fi organizate petreceri şi, probabil, nici excursii.

„Sărbătorile vor avea loc, aşa cum au loc în fiecare an, fiindcă sunt sărbătorile noastre. Însă, în acest an, vor fi sub semnul pandemiei, asta însemnând că vor trebui respectate toate măsurile care la momentul respectiv sunt în vigoare şi, cu siguranţă, marile petreceri nu vor putea să aibă loc de această dată, cum foarte multe excursii, probabil, nu vor putea fi organizate. Dar Crăciunul vine şi aşa”, a mai adăugat Iohannis.

Klaus Iohannis a răspuns astfel anunțului făcut de Lia Olguța Vasilescu, potrivit căruia la Craiova se va ține Târgul de Crăciun. Lia Olguța Vasilescu a anunțat luni, pe Facebook, că au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun.   

"Pentru a evita aglomerația, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuțele, Piața Buzești si Piața Mihai Viteazul, iar în Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în fața Casei Bibescu.

Spre deosebire de anii trecuți, căsuțele pentru comercianți sunt vopsite în culorile Crăciunului și vor fi ornate cu ramuri de brad și instalații de lumini, iar în zona Centrului Istoric vor fi puse în valoare mai ales clădirile. Având în vedere ca Târgul de Crăciun din Craiova este inclus, anul acesta, în topul Forbes, ne dorim să aveți sărbători de poveste, a scris primarul din Craiova.", a anunțat Lia Olguța Vasilescu.

Secretarul de stat Raed Arafat a menționat pentru prima dată, în urmă cu trei săptămâni, că până în primăvară nu poate fi vorba de o relaxarea a măsurilor luate pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Astfel, sărbătorile de la sfârșit de an nu vor mai putea fi ca înainte.

„Până la primavara- vara anului viitor nu vom sta liniştiţi. Va trebui să învăţăm să trăim cu virusul şi să respectăm toate regulile pe care unii ne îndeamnă să nu le respectăm. Totul depinde de noi”, spunea atunci Raed Arafat.

Targ de Craciun
Seful statului a precizat si faptul ca, de sarbatori, nu vor putea fi organizate petreceri si, cel mai probabil, nici excursii.

 

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vaccinul nu va fi suficient pentru a opri pandemia de coronavirus? Avertismentul venit din partea Organizației Mondiale a Sănătății

Edward Iordănescu a răbufnit și amenință jucătorii FCSB: Vor plăti cu toții! Nu accept așa ceva, nu tolerez!

Roxana Ghiță a spus public cu cine a întreținut relații sexuale în timpul filmărilor pentru Survivor România

Orban şi Nicuşor Dan, controale în spitalele din Capitală: ''Nu am găsit nereguli!''

Când vom reveni la normalitate? Creatorul vaccinului BioNTech/ Pfizer a făcut anunțul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies