Anunțul făcut de Nicușor Dan după tragedia de la Piatra Neamț: „Vom aloca bani pentru...”

,
nicusor dan anunt oficial
Nicușor Dan, primarul Capitalei, declarații după incendiul de la Piatra Neamț[Sursa foto: Facebook]

Specialiștii sunt de părere că o situație asemănătoare cu cea de la Piatra Neamț s-ar putea repeta în orice moment, având în vedere că în foarte multe spitale din România lipsesc echipamentele medicale, iar infrastructura tehnică este veche . Care este situația în București?


In articol:

Pandemia de coronavirus a dus la aglomerarea spitalelor din România, astfel că pentru a trata un număr cât mai mare de pacienți, reprezentații unităților medicale sunt nevoiți să facă improvizații în spitale. 

Ce a declarat Nicușor Dan după incendiul izbucnit în spitalul din Piatra Neamț?

În urma cercetărilor, autoritățile au descoperit o serie de nereguli în spitalul din Piatra Neamț, astfel că ulterior au început controalele în toată țara. Întrebat care este situația în București și câte spitale nu au autorizație de siguranță la incendiu, primarul Nicușor Dan a făcut o serie de precizări.

Citeste si: Nelu Tătaru își va da demisia după tragedia de la Piatra Neamț? Ministrul Sănătății: „Făcând o analiză, decizia este să...”

Acesta a făcut publică lista spitalelor care nu au autorizația ISU la incendiu, precizând că, în perioada următoare vor fi alocați bani pentru a rezolva această problemă, astfel încât să nu mai existe niciun fel de pericol.

controale spitale bucuresti
În spitalele din București au fost făcute controale pentru a verifica condițiile de siguranță [Sursa foto: Facebook]

„Opt spitale au autorizație de siguranță la incendiu sau nu necesită conform legii o astfel de autorizație (spitalele Colentina, Dr. Cantacuzino, Dr. Stoia, Sf. Ștefan, Dr. Gomoiu, Victor Babeș, Prof. Dr. Obregia și Dr. Gorgos). Nouă spitale au proiectul de intervenție avizat, dar nu au încă bani alocați pentru intervenții (e vorba despre spitalele Sf. Maria, Filantropia, Dr. Carol Davilla, Foișor, Nicolae Malaxa, Colțea, Sf. Luca, Prof. Dr. Burghele și Centrul pentru Toxicodependențe Sf. Stelian). Două spitale se află sub supravegherea ISU și urmează să fie mutate (Spitalul Prof. Dr. Dan Theodorescu și Spitalul Prof. Dr. Panait Sîrbu). Vom aloca bani pentru a reglementa situația.”, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan, potrivit digi24.ro.

Tragedia petrecută la Piatra Neamț a adus din nou în atenția românilor problemele serioase cu care se confruntă sistemul medical din România. În incendiul izbucnit în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț și-au pierdut viața 10 persoane. În încercarea de a-și salva pacienții, medicul Cătălin Denciu a intrat în flăcări și s-a ales cu arsuri grave, acesta aflându-se în prezent într-un spital din Belgia.

Citeste si: Reacția lui Orban după ce Tătaru a spus că ”suntem vinovaţi toţi” pentru tragedia de la Piatra Neamț

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum a izbucnit incendiul de la Neamț? Șeful ATI a spus ce s-a întâmplat: "S-a propagat cu o viteză incredibilă!"

Joe Biden continuă linia Trump și sfidează China - Invitația la investirea noului președinte care va înfuria Beijingul. Nu s-a mai întâmplat din 1979

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Soția medicului erou Cătălin Denciu, declarații cutremurătoare. Ce i-a spus medicul la câteva minute după tragedie?

Ce au descoperit autoritățile în cazul incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț? Ies la iveală o mulțime de nereguli

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies