Reacția lui Orban după ce Tătaru a spus că ”suntem vinovaţi toţi” pentru tragedia de la Piatra Neamț

,
Ludovic Orban si Nelu Tătaru
​Premierul Ludovic Orban spune că vinovăția colectivă invocată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, după tragedia de la Piatra Neamț a fost „o declarație” făcută „într-un moment dificil”.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că nu trebuie judecate toate secţiile de terapie intensivă după ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, însă trebuie remediate problemele, astfel încât secţiile să fie sigure.


In articol:

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, luni, ce părere are despre declaraţia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, referitoare la faptul că ”suntem vinovaţi toţi din această ţară” şi a afirmat: ”Într-un moment dificil a făcut o declaraţie. Întotdeauna există responsabili, există vinovaţi individual pentru fiecare nerealizare”.

Reacția premierului Ludovic Orban

Premierul a afirmat că este momentul în care trebuie rezolvate problemele, iar secţiile de terapie intensivă să fie sigure.

”Din punctul meu de vedere, acum vremea noastră este să rezolvăm toate problemele, să asigurăm reducerea numărului de infectări prin respectarea normelor de protecţia sanitară, să asigurăm tratarea pacienţilor care se îmbolnăvesc şi să găsim soluţii pentru orice situaţie care ne apare, inclusiv soluţia de a putea realiza rapid orice lucrare necesară de modernizare, de reparaţii pentru a putea conferi siguranţa în secţiile de Terapie Intensivă, care este oricum siguranţă în secţiile de Terapie Intensivă, nu trebuie judecate toate secţiile de Terapie Intensivă după ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, dar vrem să ne asigurăm o dată în plus şi mai mult decât atât să sprijinim managementul spitalelor pentru a putea asigura toate dotările şi toate lucrările necesare în secţiile de Terapie Intensivă”, a mai declarat premierul.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, întrebat sâmbătă seara la Leţcani, dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, că ”pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu

numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

Chestionat dacă spitalul avea autorizaţie ISU, Tătaru a spus că nu este vorba dacă avea sau nu autorizaţie şi a explicat că rămâne de văzut dacă a fost evaluat spaţiul şi dotarea în momentul în care a fost luată decizia să treacă funcţionarea unor secţii de la etajul 3 la etajul 2.

Ludovic Orban
Orban, despre afirmația lui Tătaru că „toți suntem vinovați”

 

Citește-ne pe

Citește și:

De ce a fost transferat medicul Cătălin Denciu în Belgia? Ludovic Orban: „Avem locuri de tratare pentru marii arși, la București și Timișoara. Decizia de a-l transfera pe domnul...

Rata de incidență în fiecare localitate din Ilfov

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Cum a izbucnit incendiul de la Neamț? Șeful ATI a spus ce s-a întâmplat: "S-a propagat cu o viteză incredibilă!"

Soția medicului erou Cătălin Denciu, declarații cutremurătoare. Ce i-a spus medicul la câteva minute după tragedie?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies