În loc să recurgă la măsuri drastice sau agresive pentru a-și proteja stupii de atacurile urșilor, apicultorul din Turcia a ales o abordare diferită, bazată pe înțelegere și respect pentru natura sălbatică.
Cum a reușit un apicultor să-și apere stupii de atacurile urșilor
În fiecare noapte, Ibrahim Sedef a pregătit diferite sortimente de miere, pe care a așezat-o în mai multe boluri, pe o masă. Apicultorul le-a pus urșilor cinci feluri de miere: miere de castan, miere cu vișine, miere de Anzer, miere de brad și miere de flori. După ce a pregătit castroanele, apicultorul a lăsat pornită camera de luat vederi, pentru a surprinde comportamentul urșilor.
Astfel, bărbatul le-a oferit urșilor o alternativă tentantă la stupii săi. Această metodă nu doar că i-a protejat stupii de la distrugere, dar i-a permis și să observe preferințele urșilor, care au demonstrat că nu au deloc gusturi rele, întrucât întotdeauna au ales cea mai bună miere din selecție,
Citește și: Momentul înfiorător în care un urs atacă o mașină pe Transfăgărășan! Șoferul autoturismului a filmat totul
Conform trt.net.tr, aceasta are efecte antioxidante puternice, întrucât conține doar polen de flori endemice, care cresc doar pe platoul Anzer, din Turcia.
Povestea apicultorului care le-a servit urșilor miere în boluri a devenit virală în mediul online
Strategia apicultorului s-a dovedit a fi eficientă. Urșii, încântați de „degustările de noapte”, au renunțat să mai distrugă stupii și au preferat, în schimb, să se bucure de mierea oferită în boluri.
„Un apicultor turc, Ibrahim Sedef, s-a confruntat recent cu o problemă complexă: urşii din zona sa îi furau mierea, distrugându-i stupii. În loc să reacționeze agresiv, Ibrahim a decis să folosească diplomația și dragostea pentru munca sa, iar el a făcut-o transformând urșii în adevărați „degustători de noapte”, pregătind pentru ei în fiecare seară o selecție de miere, servită într-o serie de boluri.
Citește și: Beneficiile mierii de albine: 10 afecțiuni pe care mierea le poate trata
Această tehnică s-a dovedit a fi eficientă: urșii, atrași de boluri, au încetat să mai deterioreze stupii. De asemenea, Ibrahim a descoperit că au un gust rafinat, arătând o preferință clară pentru cea mai fină miere. Această soluție creativă dovedește că, uneori, este mai bine să cooperezi cu natura, decât să i te opui”, a scris Dany în descrierea postării.
Sursă foto: Facebook Dany Pelati