Momentul cutremurului devastator din Turcia, surprins de camerele de supraveghere. Mii de persoane au murit sub dărâmături VIDEO

Author: Alina Petre
Actualizat: 15 feb 2023, 10:48

Momentul cutremurului devastator din Turcia, surprins de camerele de supraveghere

Sursa: Captură video

Momentul cutremurului devastator din Turcia a fost surprins de camerele de supraveghere. Mii de oameni au murit astăzi sub dărâmături.

Cutremur devastator a înregistrat magnitudinea de 7,8 și a zguduit

partea central-sudică a Turciei și a afectat totodată nord-vestul Siriei. Ultimul bilanț arată că de peste 2.300 de morți și 10.813 de răniți în Turcia și în Siria. 

Citește și: Cutremur Turcia, azi 6 februarie 2023: Peste 1300 de morți și peste 10.000 de răniți: Două seisme de peste 7 grade au avut loc în mai puțin de 12 ore. Zece români, afectați. UPDATE

Mii de persoane au murit după cutremurul devastator din Turcia

Cutremurul produs astăzi în Turcia este cel mai grav din ultimii aproape 25 de ani. Seismul a fost urmat de altele două replici, cu magnitudini de 6,7 și 7,5. Ankara a cerut ajutor internațional. 

Un al doilea seism puternic a lovit Turcia la doar câteva ore după ce cel mai grav seism din ultimii 80 de ani

a provocat distrugeri în întreaga regiune.

Cel de-al doilea cutremur a lovit sud-estul Turciei luni după-amiază și a avut 7,5 grade pe scara Richter, potrivit Serviciului Geologic al SUA. Acesta a urmat unui cutremur cu magnitudinea de 7,8, care a provocat distrugeri uriașe.

Bilanțul a ajuns la 2.343 de morți în Turcia și în Siria. Potrivit AFAD, agenția publică turcă de gestionare a catastrofelor, serviciile de salvare au constatat moartea

a 1.498 de persoane și 8.533 de răniți.

Citește și: Toți au felicitat-o pe Theo Rose! Se întâmplă cu două luni înainte să nască

În Siria, bilanțul anunțat de regimul de la Damasc și salvatorii din zonele rebele este de 810 morți.

Potrivit unei evaluări inițiale, aproape 3.000 de clădiri au fost distruse în zonele afectate de primul cutremur, cu epicentrul în provincia Kahramanmaraş, din sudul Turciei, în apropiere de granița cu Siria. 

Ce au înregistrat camerele de supraveghere în momentul producerii seismului

Mai multe camere de supraveghere au surprins momentul în care pământul a început să tremure, în cel mai puternic seism care a zdruncinat Turcia astăzi.

Locuitorii din orașul turc Diyarbakir au descris scene înfiorătoare:  "Nu am simțit niciodată așa ceva în cei 40 de ani pe care i-am trăit","Toată lumea stă în mașini sau încearcă să conducă în spații deschise departe de clădiri”, au declarat martorii.

„Mai multe case s-au prăbușit în cartierul nostru și am auzit oameni țipând de sub dărâmături”, a precizat alt martor.

 

Citește și: Cutremur Turcia azi, 6 februarie 2023: Imagini cumplite din Nurdağı/ Provincia Gaziantep. Este unul dintre cele mai puternice seisme din ultimii 100 de ani din Turcia

 


Un nou episod al serialului turcesc „ Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D miercuri, 29 martie 2023, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.