Modificări la legea pensiilor! Toți pensionarii vor fi afectați din 2021

Sunt câteva modificări de ultimă oră la Legea Pensiilor care intră în vigoare.


In articol:

Modificari la legea pensiilor: toti pensionarii vor fi afectati din 2021

Aceasta propune schimbări importante care vor afecta și următorii ani, de la majorări ale punctului de pensie, până la recalculări, noi formule de vechime şi chiar transformări ale pensiilor în ajutoare sociale.

De altfel, noua lege a pensiilor a început deja să se aplice pe anumite capitole. Concret, în primă fază, în luna septembrie, a avut loc prima majorare a punctului de pensie.

Citeste si: Pensionare anticipată 2020. Ce schimbări se aplică la legea pensiilor

Citeste si: Totul despre pensii militare: cati bani primeste un militar la pensie

Modificări de ultimă oră la Legea Pensiilor

talon pensie

Acesta a crescut de la 1.265 de lei la 1.775 de lei iar din 1 septembrie 2021, punctul de pensie va mai crește cu 100 de lei și va ajunge la 1.875 de lei. Tebuie să știți încă că din septembrie 2021 anumite pensii se vor transforma și dispar în totalitate câțiva termeni.

Pensiile anticipate din prezent vor deveni pensii pentru limită de vârstă și se vor recalcula, prin adăugarea perioadelor asimilate nevalorificate la stabilirea pensiei și a eventualelor stagii de cotizare realizate până la data recalculării.

Anticipate parțiale fără diminuare vor deveni pensii pentru limită de vârstă și se vor recalcula prin adăugarea perioadelor asimilate nevalorificate la stabilirea pensiei și a eventualelor stagii de cotizare realizate până la data recalculării.

Modificari la legea pensiilor: se schimba varsta de pensionare?

Potrivit vicepremierului Raluca Turcan, Camera Deputatilor dezbate un proiect de lege potrivit caruia varsta de pensionare ar putea fi marita la 70 de ani.

Aceasta varsta nu ar urma sa fie obligatorie ci facultativa, cei care isi vor dori sa lucreze pana la 70 de ani putand face acest lucru, urmand a se pensiona ulterior.

"Daca se va ajunge la concluzia ca exista o sustinere pentru această idee, este posibil sa luam aceasta masura. In momentul de fata, nu cred ca poate fi pusa problema pensionarii obligatorii la 70 de ani", a spus Raluca Turcan, in cadrul unei conferinte de presa.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate