Pensionare anticipată 2020. Ce schimbări se aplică la legea pensiilor

Pensionare anticipată 2020. Ce schimbări se aplică la legea pensiilor

Pensionare anticipată 2020. Angajații din România se pot pensiona înainte de termen, atunci când îndeplinesc anumite condiții. Acest lucru mai este posibil doar în 2020, începând de anul viitor va mai exista numai varianta pensionării anticipate parțiale.


In articol:

 

Legea actuală spune că angajații se pot pensiona anticipat, adică pot ieși la pensie mai devreme fără diminuarea pensiei.

Citeste si: Propunere scandaloasă pentru milioane de pensionari! Vor să le ia din bani. Cine sunt cei vizați

Citeste si: Școli închise 2020! Elevii ar putea găsi școlile închise în prima zi de școală din acest an

Citeste si: Adevarul despre marirea alocatiilor copiilor: "Si daca am vrea, nu am putea majora alocatiile"

Românii pot alege fie pentru pensia Mai devreme Care nu presupune penalizări la suma de bani cuvenită, fie pentru pensia anticipată parțială la care se diminuează pensia până când se va transforma automată se în pensie pentru limita de vârstă și se va recalcula din oficiu.

Pensionare anticipată 2020. Ce schimbări se aplică la legea pensiilor

Condiții pentru pensionare anticipată la femei

E pentru a se putea pensiona anticipat, femeile trebuie să îndeplinească anumite condiții. Acestea se pot pensionat cu numai cinci ani înainte dacă stagiu de cotizare este cu opt ani mai mare decât cel cerut de lege. Conform legii, stagiu complet pentru femei este de 35 de ani, vârsta strat standart fiind de 63 de ani, aceste valori vor intra în vigoare până în 2030.

În 2020 valorile vârstei de pensionare sunt de 61 de ani și trei luni cu stagiu complet de 31 de ani și trei luni.

Așadar, femeile care vor să iasă la pensie anticipat în acest an trebuie să aibă un stagiu de cotizație de 39 de ani și trei luni, respectiv de 31 la care se adaugă cei opt ani suplimentare.

În cazul în care o femeie decide să se pensioneze la sfârșitul lui 2020, aceasta trebuie să aibă o vechime de 39 de ani și cinci luni. Avantajele pensionării anticipate S sunt acelea că pensiile nu suferă nicio penalizare în condițiile în care sunt în deplin it de toate cerințele legii.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate