Propunere scandaloasă pentru milioane de pensionari! Vor să le ia din bani. Cine sunt cei vizați

,

O nouă propunere scandaloasă privind soarta a milioane de pensionari a ajuns recent în spațiu public.


In articol:

Propunere scandaloasă pentru milioane de pensionari!

Un apropiat USR vine cu o idee controversată pentru românii care au pensii mai mari de 1.200 de lei. Teribil la ce se gândesc.

Citeste si: Roxana, criza de nervi in culise! Cu cine a INSELAT-O Turcu!

Andrei Caramitru, fost consilier al liderului USR Dan Barna, este de părere că pensionarii cu venituri de peste 1.200 de lei ar trebui să plătească contribuții la sănătate, deşi au achitat aceste taxe pe vremea când munceau.

Mai mult, acesta atrage atenția că România are nevoie urgentă de o reformă în sănătate. „Dupa tragedia de la spitalul de la Floreasca, ar fi cazul să facem o reforma serioasă in sistemul de sănătate.

Prin care sa câștige toată lumea – și doctorii și pacienții. Cum? Cam așa: – toată lumea sa plăteasca asigurare de sănătate. Nu doar angajații. Și cei pe pfa și drepturi de autor (nu practic 0 ca acum), pensionarii (peste o anumită pensie de exemplu 1200 lei)

– Sa poți deconta plata și la spitalele și clinicile private (pana la un nivel – plătești doar ce e extra ca serviciu acolo) – Vrei servicii premium la stat

– poți plăti extra (dar nu șpagă ci pe factura). Doctorii pot lua un procent din asta ca bonus. Însă

– atenție – regula e ca serviciile de baza sunt incluse. Cine mai cere, dă sau oferă șpagă sau ceva – pușcărie direct – Asigurările private sunt pentru serviciile extra.

Citeste si: Ce crede PSD-ul despre alegeri anticipate? Ciolacu: "Am constatat şi eu intenţia preşedintelui României de a scăpa de acest guvern

Spitalele private trebuie sa le accepte (acum nu vor pentru că prefera abonamentele lor ca sa nu depindă de asiguratori – nu e ok) – Oricine poate alege ca banii plătiți pentru asigurarea de baza sa fie gestionați de o firma de asigurare privată. Casa nationala sa nu mai aibă monopol.

Asta înseamnă ca asiguratorii privați pot impune standarde de cost și calitate la stat și la privat pentru decontare – Doctorii câștiga din așa ceva – însă trebuie sa accepte o reducere a baronizării.

Limite de 2 mandate pentru un rol de management. Și obligativitatea de a accepta in sistem pe cei cu studii medicale in UE, SUA etc. Pe scurt – cam toată lumea câștiga dacă facem așa ceva.

Bani mai multi la buget dar controlați strict de firme private. Stimulăm și servicii mai bune la stat, și investițiile in sistemul privat de sănătate.

Draga guvern și majoritate din parlament – aveți curaj? Aveți viziune? Hai cu planuri și schimbări de legislatie”, a scris Andrei Caramitru.

 

Citește și:

Ce mesaj i-a lasat Zanoaga Siminei imediat dupa casatorie! Mesajul a fost facut public

VIDEO Cântăreața Vlăduța Lupău s-a infectat cu noul coronavirus: 'Nu știu de unde l-am luat, mai ales că nici nu am fost prezentă la niciun eveniment'

Roxana, criza de nervi in culise! Cu cine a INSELAT-O Turcu!

Fara PRECEDENT! Roxana sare la BATAIE! Reactie incredibila a lui Turcu! Afla cine va fi eliminat in gala de DUMINICA, de la 16:00 si 19:00, pe Kanal D

Live Stream Online "Bravo, ai stil! Celebrities" - Editia de miercuri, 28 octombrie - VIDEO


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies