Mișcarea care amenință națiunile! China transformă mai multe insule în baze militare

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 27 dec 2022, 00:40

Mișcarea care amenință națiunile! China transformă mai multe insule în baze militare

Sursa: Twitter

China a transformat mai multe insule în baze militare, pe care le-a construit în Marea Chinei de Sud. Respectivele insule au fost dotate cu sisteme de rachetă antinavă și antiaeriene, echipamente laser și de bruiaj și avioane de luptă, lucru care amenință toate națiunile învecinate.

Amiralul John C Aquilino a declarat că acțiunile ostile ale Chinei reprezintă o contrazicere, pentru că președintele chinez Xi Jinping a declarat că nu va face din insulele artificiale niște baze militare.

China a transformat trei insule în baze militare

„În ultimii 20 de ani, am asistat la cea mai mare acumulare militară de după cel de-al doilea război mondial din partea Republicii Chineze”, a spus Aquilino, într-un interviu.

„Ei și-au dezvoltat toate capacitățile și această acumulare de arme este destabilizatoare pentru regiune”, a mai declarat amiralul SUA, transmite The Guardian.

Citeste si: Joe Biden a ajuns în Polonia. Primele declarații ale liderului american: Distrugerea provocată de un criminal de război

În China s-au mărit cheltuielile militare de mai mulți ani, iar acum țara se laudă cu al doilea cel mai mare buget de apărare din lume după SUA și își modernizează cu viteză forța militară cu sisteme de arme, inclusiv avionul de luptă

J-20, rachete hipersonice și două portavioane, cu un al treilea în construcție.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„China are suveranitate asupra insulelor Spratly, precum și asupra zonelor maritime din jur.

Stați departe pentru a evita incidentele”, se precizează într-unul dintre mesajele dure transmise de militarii chinezi.

„Sunt o aeronavă navală suverană a Statelor Unite, care desfășoară activități militare legale dincolo de spațiul aerian național al oricărui stat de coastă”, a transmis pilotul american prin radio chinezilor.

Citeste si: Primele declarații ale secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, după summit-ul extraordinar de la Bruxelles: „Am decis să punem la dispoziția Ucrainei mai mult ajutor”

Jurnaliștii au putut zări clădiri cu mai multe etaje, depozite, hangare, porturi maritime, piste și radare, în timp ce aparatul de zbor P-8A Poseidon s-a aproiat de mineralele ocupate de chinezi, iar lângă Fiery Cross, au putut fi observate peste 40 de nave ancortate.

Aquilino a declarat că acea construcție de arsenale de rachete, hangare de avioane, sisteme radar și alte facilități militare pe Mischief Reef, Subi Reef și Fiery Cross pare să fi fost terminată, dar trebuie să așteptăm să vedem dacă Beijingul va continua să construiască infrastructura militară și în alte zone.

„Funcția acelor insule este de a extinde capacitatea ofensivă a Chinei dincolo de țărmurile lor continentale”, a declarat el. „Pot zbura avioane de vânătoare, bombardiere, plus toate acele capacități ofensive ale sistemelor de rachete”, a mai precizat oficialul american.

 

Taguri:

Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!