Mircea Geoană împlinește astăzi 64 de ani. Președinte al României pentru o noapte, învinsul lui Băsescu din 2009 ar putea candida din nou la prezidențiale!

,
Mircea Geoană

Mircea Geoană

[Sursa foto: Facebook Mircea Geoană]

Mircea Geoană împlinește astăzi 64 de ani. Cunoscutul politician român îndeplinește în prezent funcția de secretar general adjunct al NATO.


In articol:

Surse Digi24 îl dau pe Mircea Geoană drept candidat la alegerile prezidențiale din 2024. Chestionat pe această temă Mircea Geoană nu a confirmat că va candida, dar nici nu a infirmat. 

„Atâta vreme cât sunt în această poziție foarte importantă la NATO, voi da sută la sută din atenția, energia și talentul meu acestei funcții.

Este, cred, normal să te concentrezi pe munca importantă pe care o ai, pe încrederea pe care secretarul general mi-a dat-o și pe încrederea pe care națiunile aliate mi-au acordat-o. Acest lucru se va produce până în ultima zi a mandatului meu”, a arătat Mircea Geoană într-un interviu la Euronews România.

„Deci nu așteptați de la mine nicio decizie, niciun anunț, până când voi fi eliberat din această funcție. Când voi fi eliberat din această funcție? Când decide secretarul general.(...) A doua zi după terminarea mandatului la NATO,(...) probabil că o să ne gândim la viitor. Dacă va fi un viitor într-o direcție, în alta, există un viitor în față, sunt extrem de mândru să reprezint Alianța la acest nivel, am învățat foarte multe, dar am obligația de loialitate și onestitate față de organizația care mi-a dat această șansă imensă și voi respecta scopul până în ultima secundă a mandatului meu. După aceea, discuțiile pot să meargă în orice altă direcție”, a adăugat secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană secretar general adjunct NATO

Mircea Geoană deține în prezent o funcție foarte importantă, cea de secretar general adjunct al NATO

[Sursa foto: Facebook Mircea Geoană]

Zvonuri au apărut și legate de posibilitatea ca președintele României, Klaus Iohannis, să preia funcția de secretar general al NATO, funcție deținută în prezent de către Jens Stoltenberg.

Întrebat într-o conferință de presă ținută la Palatul Cotroceni dacă ar accepta să fie viitorul secretar general al NATO după expirarea mandatului lui Jens Stoltenberg, președintele Klaus Iohannis a răspuns: „Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua situația foarte serios și aș face o declarație publică”.

Mircea Geoană a fost președinte pentru o noapte!

Mircea Geoană a candidat la alegerile prezidențiale din 2009 și a fost foarte aproape să le câștige. În cele din urmă a trebuit să se declare învins în fața lui Traian Băsescu, la o diferență de voturi foarte mică.

Oficial Traian Băsescu a obținut 5.277.068 de voturi, reprezentând 50,34% din sufragii în turul 2 al alegerilor prezidențiale din 2009, iar Mircea Geoană 5.206.747 de voturi, reprezentând 49,66% din sufragiile totale. 

Mircea Geoană a fost declarat câștigător de exit-poll-uri la TV, ceea ce a dus la crearea sintagmei de "președinte pentru o noapte". Mai mult, Geoană nu a fost prudent și s-a bucurat excesiv pentru câștigarea alegerilor, lucru ironizat după ce, dimineață, au apărut rezultatele oficiale.

Și sintagma rostită de Geoană în acea noapte, referitoare la soție, "Mihaela, dragostea mea", a rămas în conștiința publicului.

În dimineața de după noaptea în care fusese președinte, Traian Băsescu declara, despre întoarcerea rezultatului la alegerile prezidențiale: "Un fleac, i-am ciuruit".

După înfrângerea din alegerile prezidențiale din 2009 Mircea Geoană a dispărut, pentru o vreme, din spațiul public, dar a reapărut în forță odată ce a preluat funcția de secretar general adjunct al NATO, pe 17 octombrie 2019.

Geoană are o carieră politică bogată în spate, fiind în trecut președinte al PSD. A îndeplinit, între 1996 și 2000, funcția de ambasador al României în Statele Unite.

Citeste si: Mircea Geoană, despre momentul în care s-a întâlnit cu Vladimir Putin. Ce i-a spus preşedintele Rusiei despre România

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce vârstă are Sorin Grindeanu. Iată cu ce se ocupa ministrul Transporturilor şi Infrastructurii înainte de a intra în politică

Vladimit Putin a bătut cu pumnul în masă, la întâlnirea cu Lukașenko: 'Occidentul ar trebui să ne trateze cu respect'

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ce familie frumoasă are Sorin Grindeanu. Fotografii de colecție cu soția și cei doi copii ai ministrului Transporturilor şi Infrastructurii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies